Österåkers kommuns logotype

Teater och konst i sommar

En vitsminkad man i långt lockigt hår. Han har nattmössa.

Carl Jacobson som Monsieur Argan i "Den inbillade sjuke".

Upplev dansande utomhusteater en sommardag med barnen, en magisk sommarnatt i sällskap med huldran eller ta en promenad i Österåkers stora konstgalleri.

Det finns ingen anledning att ha långtråkigt i sommar. Österåker bjuder på konstupplevelser både på scen och i naturen.

Utomhusteater

27 – 29 juni kan du lyssna till vallsång,skrönor från Domarudden och prova på sokgsbad/Shinrinyoku. Huldrans afton.

6 juli på Ljusterö och 14 juli på Husarö kan du se Backanterna. En generös och färgstark föreställning med dansande, sjungande backanter, mytologiska figurer och övermodiga hjältar. Rekommenderas från 15 år.

6 –14 juli firar Wira Bruks Musikteater 40 år! Missa inte ett av Sveriges största, årligen återkommande musikskådespel.

25 – 27 juli ges Livat på Hagbykullen. En musikteater i 1700-talsmiljö med ugglan på taket och vargen strykandes i buskarna. För hela familjen.

3 augusti visas Krax, krax för de mindre barnen och alla oss med sinnen öppna för fantasi. Caféförsäljningen håller öppet. Spelas oavsett väder!

8 augusti kan ni njuta av Kulleteaterns rosade Molièreföreställning Den inbillade sjuke. Ta er ett gott skratt på Ekbacken med start klockan 18. Föreställningen spelas även 17 juli, 25 juli och 11 augusti på Gregersboda gård och 18 juli och 16 augusti på Marums Gård, Ljusterö.

Utomhuskonst

När som helst det passar kan ni ta en konstrunda i Österåkers fantastiska utomhusgalleri. Följ vår konstkarta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som även fungerar i mobilen.

Efter promenaden kan du kolla dina kunskaper i våra konst-quiz.

Publicerad:
Senast uppdaterad: