Österåkers kommuns logotype

Gångtunnel får motiv av Trastsjöskogen

Gångtunnel i betong. På väggen sitter ett fotografi som visar en skogig miljö. Två personer i sportkläder springer på toppen av ett berg med en sjö i bakgrunden. Det är sommar.

Båda sidorna av tunneln har fått fotoväggar.

Nu kan du njuta av ett härligt sommarmotiv från Trastsjöskogen i gångtunneln under rondellen på Söralidsvägen, där den möter Fjärilsvägen och Söravägen i Åkersberga.

Fotot i gångtunneln är taget av den lokala fotografen Sofie Lantto och sitter på emaljerat glas. Bilden visar en vy över Södersjön i Trastsjöskogen, som inte ligger långt ifrån gångtunneln. En av de många entréerna till friluftsområdet finns nämligen i det närliggande Söraspåret, som du hittar om du fortsätter gångvägen upp till Fjärilsvägen.

Glasemaljbeklädnad är ett pålitligt och slitstarkt material som används inom arkitektur- och byggbranschen. Det både förskönar och gör att gångtunneln upplevs tryggare. Det har också egenskapen att eventuellt klotter inte fäster på ytan, utan kan spolas bort med varmt vatten. Dessutom har tunneln fått ny belysning som belyser väggarna utan att blända.

Närbild ur fotoväggen som visar de två personerna i sportkläder som springer. Det är en solig dag och gångvägen speglar sig i den blanka väggen.

Detalj ur fotoväggen.

Tredje tunneln med foton

Det här är den tredje gångtunneln som har fått ett riktigt lyft med hjälp av fotografier och ny belysning. Tidigare har gångtunneln under Tråsättravägen vid Gransättravägen smyckats med ett skärgårdsmotiv från Österåkers skärgård. En gångtunnel under Norrgårdsvägen har fått foton som berättar om Åkersbergas historia.

Varför inte passa på att ta en fin promenad och njuta av våra gångtunnlar som har det lilla extra?

Publicerad:
Senast uppdaterad: