Om Österåkers multiarena

Entrén till Österåkers multiarena

Välkommen till Österåkers multiarena!

Österåkers multiarena är drygt 13 000 kvadratmeter stor med sex specialinredda idrottshallar för innebandy, basket, friidrott, gymnastik, bordtennis och klättring. Även arenans öppna ytor erbjuder aktivitet som boule och löpning. Dessutom finns en välkomnande reception med kafé – allt på plats för ett aktivt liv och inspirerande möten.

De möjligheter som Österåkers multiarena representerar idag är resultatet av ett unikt samarbete mellan ideella krafter inom föreningslivet, politiken och de innovativa krafter som utformat multiarenan med dess flexibla, mångfunktionella ytor.

Den 15 juni 2020 togs ett beslut i Kommunfullmäktige om att genomföra byggnation av multiarenan och anläggningen invigdes den 25 augusti 2022.

Resan mot Österåkers multiarena är betydligt längre än så.

I juni 2016 togs beslut i Kommunfullmäktige om att en multiarena skulle uppföras i Österåker. Under en längre tid före det har behovet av ytterligare idrottsytor engagerat både föreningslivet och beslutsfattare.

En arena utöver det vanliga

Multiarenan är en arena utöver det vanliga med plats för många olika idrotter och för en stor bredd av målgrupper. Idrotter som innebandy, bordtennis, boule, cheerleading, friidrott, gymnastik, klättring och trampolin har utrymme för verksamhet på alla nivåer. Från prova-på och nybörjare till verksamhet på elitnivå. Här kan nationella och/eller internationella idrottsevenemang hållas inom flertalet idrotter.

Multiarenan är inte bara en jättesatsning på idrotten och föreningslivet i Österåker. Det är också en viktig satsning inom ramen för målet att bli länets bästa skola. Rörelse och motion bidrar till bättre skolresultat. I Österåkers skolor arbetar vi medvetet för att öka lusten till rörelse och fysiska aktiviteter. Multiarenan ger möjlighet att prova på en mängd olika idrotter, under skoltid och på fritiden.

Mer än idrott

Arenan möjliggör för många andra aktiviteter och evenemang än idrott. Mässor, konferenser, möten och kulturevenemang får också plats på arenan.

För att möta dagens och framtidens behov är dett viktigt med flexibla miljöer som kan möta många intressen och varierande behov.

Österåkers multiarena är en del av och ett verktyg för kommunens vision möjligheternas skärgårdskommun. Med sina besökare som medskapare, blir arenan den flexibla mötesplats som behövs för en hållbar utveckling.

Österåkers multiarena
Besöksadress
Näsvägen 4, Åkersberga
Öppettider
Se öppettider under fliken Besök Österåkers multiarena.
multiarenan@osteraker.se
08-540 818 50
Publicerad:
Senast uppdaterad: