Vinnare utsedd i tävlingen
Gå och cykla till skolan

Bilden visar ett barn som cyklar på ett berg i skogen

Grattis klass 6B på Österskärsskolan som är vinnare i den årliga tävlingen Gå och cykla till skolan! Förutom att de gjort en rolig aktivitet tillsammans har de bidragit till en bättre miljö i Österåker. Priset var ett besök på trampolinparken Yoump.

Under två veckor i september och oktober 2023 deltog flera klasser i Österåkers skolor i Trafikkalenderns årliga tävling Gå och cykla till skolan. Tillsammans samlade de in så många resepoäng som möjligt genom att gå och cykla. Nu har vinnarna fått sitt pris - ett besök på Yoump.

Tävlingen är årligt återkommande och vänder sig till Sveriges alla elever och lärare i år F-6. Syftet med utmaningen är att förbättra trafiksäkerheten i barnens närmiljöer, främja hälsan och bidra till en bättre miljö. De som är bäst i landet vinner rena pengar till klasskassan. Vinnande skola vinner 15 000 kronor och bästa klass vinner 4 000 kronor.

Österåker kommun är en aktivt deltagande kommun, vilket innebär att vi bidrar med lokala priser till de bästa klasserna i kommunen. De bäst presentande klasserna får också ett fint diplom från kommunen.

Ny chans hösten 2024

2023 var det fem skolor från Österåker som deltog, men kommunens målsättning är såklart att alla skolor ska delta. Nästa chans blir i höst - då drar tävlingen igång igen.

Arrangörer

Gå & Cykla till skolan arrangeras av Trafikkalendern – Sveriges största läromedel om trafiksäkerhet för barn. Österåkers kommun är en aktiv samarbetspartner.

Publicerad:
Senast uppdaterad: