Österåker på väg

Med kommunens mobila mötesplats ger vi oss ut på vägarna för att besöka olika delar av Österåker. Varmt välkommen den här gången i Åkersberga centrum vid Bergagården!

Genom vår mobila mötesplats ”Österåker på väg” vill vi som kommun finnas tillgänglig i hela Österåker för nya sätt att mötas.

På plats finns representanter från kommunen som kan svara på frågor som rör kommunen. I den mobila mötesplatsen håller vi till exempel workshops och bjuder in kommuninvånarna att ta del av projekt i syfte att främja inflytande för alla åldrar.

Kom och möt oss 25–30 september!

Trygghetsdagen lördag 30 september

Kom och prata trygghet med kommunen och andra aktörer på Trygghetsdagen!

Klockan 10–14:

Öppet hus i kommunens mobila mötesplats Österåker på väg vid Bergagården strax intill Åkersberga centrum. Karta Bergagården. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klockan 12–15:

Många olika aktiviteter på Storängstorget i Åkersberga centrum.

Österåkers kommun visar och berättar tillsammans med olika aktörer hur vi tillsammans arbetar brottsförebyggande, trygghetsskapande och med samhällsskydd och beredskap.

Utställare: Räddningstjänsten, Polisen, bevakningsbolaget Securitas, Svenska kyrkan, Kvinnojouren, ungdomsjouren Bellis, FRG (Österåkers Frivillig Resursgrupp), Lottakåren och Hemvärnet.

Under dagen kommer utställarna att ordna olika aktiviteter. För barnen finns en tipspromenad och Popskolan kommer att spela på torget.

Du hittar vår mobila mötesplats Österåker på väg vid Bergagården nära Åkersberga centrum. Karta Bergagården. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under veckan finns olika representanter redo att möta dig och dina tankar om Österåkers kommun. Se program nedan och fördjupad information om de som deltar längre ned på sidan.

DatumÖppettiderDet här händer i Österåker på väg
25/915.00-18.00Öppet hus +16.30 - 17.30 Österåkers kommunala skolor
26/910.00-18.00Hela dagen - Vad är en Digital tvilling?Hela dagen - Hur arbetar vi med ungdomars delaktighet?13-15 Familjerätten är på plats för samtal13-17 Hälsosamt Åldrande och möjlighet att prova styrketester.17-18 Följ med på en löptur längs kanalen med start utanför bergagården "varje steg räknas"17.00 går starten. Medskaparen Magnus Brisman håller i rundan.
27/910.00-18.00Öppet hus13 -15 Hållbarhetsarbete och Klimat och Miljödialog15 -18 Mobilitet - kom och prata trafik
28/910.00-18.00Öppet hus + Österåkers program för social hållbarhet och folkhälsa. (dialog)15 -18 Energirådgivningen15 -18 Mobilitet kom och prata trafik
29/910.00-18.00Öppet hus + (KAA) det kommunala aktivitetsansvaret


Om innehållet denna vecka

Österåkers hållbarhetsarbete:

Hur arbetar vi med hållbarhetsfrågorna+ Kom och samtala med våra hållbarhetsstrateger och ställ frågor och kom med era tankar om det.

Du kanske vill veta mer om Österåkers miljö- och klimatprogram som antogs 2021, eller höra mer om vårt pågående arbete med ett program för social hållbarhet.

Österåkers kommunala skolor

"Det är viktigt för mig att det går bra för dig!" Vi arbetar tillsammans för att alla barn ska få en utbildning av likvärdigt hög kvalitet från förskolan ända tills ditt barn tar studenten från gymnasiet. Möt Skolcheferna måndag 25/9 kl 16.30-17.30

Österåkers digitala tvilling:

Österåkers kommun bygger just nu en digital kopia av vår kommun.
I en digital tvilling kan man besöka platser och simulera olika händelseförlopp för att kunna göra välavägda beslut.

Vid ett besök i Österåker på väg kan du få se vad det innebär och vad man kan använda en sådan tvilling till.

Europeiska mobiltetsveckan:

Mobilitet handlar om hur vi rör oss och om hur vi alla kan göra aktiva val i hur vi transporterar oss. Hur väljer vi utifrån vårt livspussel den mest hållbara transporten? Kom och prata om trafikfrågor med oss.

Ungdomsinflytande:

Träffa oss och få mer insikt i hur vi arbetar för att öka delaktighet och inflytande från våra unga invånare. Vill du veta mer om ungdomsenkäten LUPP och hur vi använder den som ett bra underlag för vårt arbete?

Ungdomsenkäten LUPP är verktyget för kommuner och regioner som vill veta hur unga mår, vad som är viktigt för dem och hur de ser på framtiden.

Ett hälsosamt åldrande:

Passa på att träffa oss för att prata om ett hälsosamt åldrande och aktiviter som finns i vår kommun. Prata med oss om vårt kommande program för trygghet och hälsa genom livet. Passa även på att göra enkla styrketest under ledning av Daniel Hansson.

Familjerätten:

Förebyggande arbete genom stöd till separerade föräldrar i Österåker kommun: - hur förebygger Österåker kommun att barn till separerade föräldrar hamnar i skottgluggen för vuxenkonflikter?

Socialförvaltningen, via Familjerätten erbjuder bland annat frivilliga och kostnadsfria samarbetssamtal för föräldrar i Österåker kommun: - Vill du veta mer om vilket stöd det finns för separerade föräldrar i Österåker kommun? Välkommen att få information och ställa frågor till kommunens två av tre familjerättssekreterare

Servicecenter:

Din första kontakt i frågor som rör alla kommunala områden.

Trygghet och säkerhet:

Under Trygghetsdagen lördagen den 30 september samlas kommunen och en rad olika aktörer på Storängstorget och i den mobila mötesplatsen Österåker på väg.

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.