Personlig assistans

Österåker är vår hemort och här har vi arbetat med personlig assistans i många år. Du kan känna dig trygg när du väljer oss. Vi är en kommunal verksamhet med stora möjligheter att arbeta flexibelt. Vi utgår alltid från dina behov och bemöter dig med omtanke och kunskap.

Verksamhet och aktivitet

Österåkers kommun erbjuder personlig assistans till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Om du behöver praktisk hjälp för att kunna leva ditt liv som du vill, ska du naturligtvis få det av någon som du kan lita på. Hos oss kan du alltid själv vara med och välja vem som ska finnas nära dig. Du kanske vill ha en vän, dina föräldrar eller någon annan anhörig som personlig assistent, eller så vill du att vi hjälper dig att hitta någon som passar dig.

Vi vet att det är du och ingen annan som bäst vet dina behov. Därför är det självklart du som avgör vad du vill ha hjälp med och hur det ska göras. En personlig assistent är någon som hjälper dig att få livet att fungera.

Personal och bemanning

Personliga assistenter anställda i Österåkers kommun arbetar enligt kollektivavtal, Huvudöverenskommelse (HÖK). Vi ger stöd och arbetsledning till dina assistenter samt arbetar för en god arbetsmiljö.

Vi vill att yrket personlig assistent ska vara ett attraktivt yrke där man utvecklas och vill vara kvar. Vi är nämligen övertygade om att trivs dina assistenter får du en bättre assistans. När vi anställer nya medarbetare läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi är noga med att alltid ta referenser, kontrollera betyg, tjänstgöringsintyg och begära utdrag från polisens belastningsregister. Alla har naturligtvis tystnadsplikt och före anställningen skrivs ett sekretessavtal på.

Kvalitet och värderingar

Vårt mål är att du ska känna dig trygg under årets alla dagar och dygnets alla timmar. Hos oss finns resurser att lösa även akuta situationer som kan uppstå. Vi arbetar utifrån gemensamma riktlinjer för bemötande.

Vi följer Socialstyrelsens regler för dokumentation. Det innebär bland annat att vi tillsammans med dig upprättar en genomförandeplan. I planen framgår vad du behöver hjälp med och på vilket sätt, självklart efter dina önskemål.

Vi har lång erfarenhet och är duktiga på att ge personlig assistans men vi lyssnar hela tiden på dig för att bli ännu bättre.

Ge dina synpunkter, klagomål eller förslag

Du kan lämna din synpunkt genom att använda webbformuläret Klagomål, synpunkt eller förbättringsförslag.

Ansök om personlig assistans

Om du vill söka personlig assistans behöver du ha ett biståndsbeslut, kontakta socialförvaltningen via servicecenter för mer information om hur en ansökan går till.

Kontakt för ansökan

Servicecenter
08-540 810 00

Kontakt enhetschef

anneli.akersten@osteraker.se

Hitta hit

Norrgårdsvägen 3

18436 Åkersberga

Visa på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: