Österåkers pensionärer visar på stor skaparglädje igen!

Bilden visar hur en grupp seniorer målar tillsammans i en ateljé.

Just nu pågår en konstutställning på Galleri vågen med alster av pensionärer från Österåker. Konstverken är resultatet av en mycket populär målerikurs på en av kommunens träffpunkter - Solgården.

Solgården är en av flera kommunala träffpunkter för pensionärer i Österå­ker. Utöver aktiviteter som medicinsk yoga, föreläsningar och sittgympa, har Solgården vid flera tilfällen arrangerat en målerikurs i akrylfärg.

– Seniorerna träffas regelbundet varje måndag och måleriet har blivit den röda tråden, men glädjen att träffas, skapa, fika och skratta tillsammans är värd sin vikt i guld, säger Jimena Nunez Apablaza, träffpunktsansvarig på Solgården.

Från att ha varit målerielever har Solgårdens seniorer blivit målerikollegor, under konstnären Salazar Lunas ledning. Under tiden som målerikursen pågått har gruppen växt och deltagarna blivit mera självständiga i valet av motiv och i teknik. Förutom att lära sig olika måleritekniker, färglära och lite konsthistoria lär sig seniorerna även att tillverka eget konstmaterial, så som egna kilramar med mera.

Genom åren har målerikursen på Solgården haft olika teman som pan­demin, och vad den inne­bar i form av isolering och ensamhet för många äldre. I år är temat För nöjets skull.

– Är du senior och bosatt i Österåker Kommun är du varmt välkommen att delta i våra målargrupper. Välkommen att testa! Vi finns på Norrgårdsvägen 3 F i centrala Åkersberga, säger Jimena Nunez Apablaza.

Utställningen är öppen för allmänheten fram till 10 januari 2024.

Mer information

Önskar du veta mer om Solgårdens målerikurs är du välkommen att kontakta träffpunkten Solgården på telefonnummer 073-644 73 14.

Mer information om kommunens träffpunkter och de aktiviteter de ordnar hittar du här.

Publicerad:
Senast uppdaterad: