Österåkers kommuns logotype

Nu har Österåkers multiarena överlämnats till Österåkers kommun

Bild

Mikael Dahlberg, vd för Armada, och Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Fredagen den 1 juli nådde vi en avgörande milstolpe för Österåkers multiarena. Nu är nämligen anläggningen formellt överlämnad till kommunen! Här ser vi Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) symboliskt ta emot nycklarna från Armadas vd Mikael Dahlberg. Du kan se en film från överlämningen här under, där du även får tjuvkika lite på den imponerande arenans insida.

– Vilken tillgång multiarenan blir för kommuninvånarna - för barn och unga i synnerhet, över generationsgränserna och för alla vuxna som engagerar sig för sina barns fritid. Jag känner mig nästan barnsligt glad idag när kommunen formellt tar över den här fantastiska anläggningen, säger Michaela Fletcher (M).

– Jag hoppas att alla föreningar också ska dela den stoltheten när vi från vår kommun tar ta emot föreningar från andra kommuner.

Men om kommunen tar över multiarenan nu, varför öppnar den inte förrän efter sommaren, kanske du undrar?

Fortfarande återstår en del installationer, möblering och annat finlir innan vi är redo att slå upp portarna. Men det är inte långt kvar nu – den 25 augusti är det dags för invigning! Därefter är det äntligen dags för föreningsliv och skolor att komma in och börja nyttja de 13 700 kvadratmetrarna och sex hallarna.

Publicerad:
Senast uppdaterad: