Österåker placerar sig högt i kommunrankningar

Båt åker fort med en svensk flagga som vajar i vinden

Möjligheternas skärgårdskommun.

Nyligen publicerades Fokus årliga undersökning av Sveriges kommuner – Bäst att leva. Här klättrade Österåkers kommun i år starkt genom att ta steget från plats 43 till 20. I en annan helt ny rankning placerar sig Österåker som Sveriges sjätte bästa kommun att bo i.

– Vi är glada att vårt målmedvetna arbete för ett Österåker där skola, trygghet, och ett effektivt nyttjande av skattemedel gör att man vill bo, verka och vistas ger resultat på många plan. Österåker är möjligheternas skärgårdskommun där vi med kvalitet, trygghet och valfrihet i fokus skapar en hållbar framtid och det här tar vi emot som ett fint kvitto på det arbetet, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Tidningen Fokus genomförde i år rankningen ”Bäst att leva” för sextonde året i rad. I undersökningen rankas alla Sveriges kommuner inom en rad olika områden. Österåker har i undersökningen högst rankning inom områdena sociala förhållhållanden och hälsa, arbetsmarknad och miljö.

I en annan rankning av Sveriges samtliga kommuner placerar sig Österåker på en glädjande sjätte plats. Undersökningen har gjorts av sajten Bostadslistan och baseras på statistik över nio kategorier från statistikmyndigheten SCB. Här placerar sig Österåker bäst i kategorierna miljö, inkomst, arbetsmarknad och trafikolyckor.

Undersökningen från Fokus – Bäst att leva. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vision och mål genomsyrar
kommunens arbete

Österåkers kommuns vision ska genomsyra allt som görs i kommunen och varje beslut som fattas. Visionen tydliggörs bland annat genom kommunens inriktningsmål.

Läs mer om hur Österåker arbetar med kommunens vision och mål.

Publicerad:
Senast uppdaterad: