Österåkers kommuns logotype

Upptäck möjligheterna med alla våra digitala kartor

Bilden visar en karta i två delar. Ena delen visar området 2018 och den andra samma område men 2021.

Den här digitala, intilligenta kartan gör det möjligt att se hur ett område i Österåker förändrats över tid.

Kommunen har tagit fram många olika digitala kartor för att till exempel hjälpa dig att hitta säkra skolvägar, visa hur ett område förändrats över tid eller guida dig till olika offentliga konstverk. Missa inte det!

Det sägs att 80 procent av all information har någon slags geografisk koppling. All den geografiska informationen samlar vi i intilligenta, digitala kartor. Endast fantasin sätter stopp för vad som är möjligt.

Säkra skolvägar

I kartan över säkra skolvägar kan du till exempel beräkna avstånd och rutt från en adress till den skola du ska till. Det är alltså möjligt att söka efter närmsta säkra väg som går att gå eller cykla. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utvecklingen i Österåker över tid

Se till exempel hur området kring Tråsättra och Skogsättra såg ut 2018 och 2021. Kan du upptäcka något som har förändrats? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konstkarta

Vi har också en konstkarta där man kan ta en digital konstpromenad i kommunen. I kartan kan du klicka dig fram för att se bilder på och plats för olika konstverk. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skuggkarta

Vi har även tagit fram en 3D-modell som gör det möjligt att se hur skuggorna rör sig över olika områden i Österåker under dygnets alla timmar.

Vi tar fram olika digitala kartor med geografisk information för att du lätt ska kunna hitta den information du söker. Det finns oändligt många användningsområden. Upptäck möjligheterna med alla våra digitala kartor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: