Österåkers kommuns logotype

Vinnarna i skrivartävlingen fick ta emot pris

Tre novellvinnare flankeras av två jurymedlemmar.

I bild (från vänster): Arne Ekstrand, Katarina Gille, Elvira Lindholm, Elvira Virta Wicksell och Richard Andersson.

Under fredagseftermiddagen 17 maj tillkännagavs vinnarna av bibliotekets skrivartävling. Prisutdelningen ägde rum på biblioteket i Åkersberga centrum

Pris delades ut i ålderskategorierna 13–16 år och 17–19 år. Förstapristagarna fick ta emot varsitt presentkort om 1000 kronor från Akademibokhandeln. Andrapristagarna fick välja varsin bok bok från bibliotekets prisvagn.

Juryn, bestående av Arne Ekstrand, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Anna Corbett, kultur- och bibliotekschef och Richard Andersson, ungdomsbibliotekarie, var alla på plats.

Pristagare

Ålderskategori 13–16 år

1:a pris

Noelia Nitz med texten Kollektiv Trafik

Motivering: Texten är väldigt flyttande, målar upp en scen så trovärdigt att du undrar om du inte sitter just på samma buss som finns i texten. Texten har "Det" som vi sa på 90 talet. Fortsätt skriva, vi vill se vart du tar vägen.

2:pris

Katarina Gille

Elvira Virta Wicksell

Elvira Lindholm

Ålderskategori 17–19 år

1:a pris

Frida Medman med texten Flickan i Ullas Stuga.

Texten målar så fint och effektivt en specifik känsla. Det går att känna doften av kvällen, och de komplexa känslorna som karaktärerna upplevde. Den bygger så mycket på det som barnen kallas Vibes. Den bygger upp känslor och du blir indragen i dem efter 5 rader. Det är inte lätt att göra.

2:a pris

Emilia Ottosson

Publicerad:
Senast uppdaterad: