Österåkers kommuns logotype

Välkommen till Domarudden i sommar!

En man och en kvinna solar på en klippa vid en insjö. Barn syns bada i bakgrunden.

Vid badplatsen i Drängsjön finns både klippor och sandstrand.

Domarudden har öppet för härligt uteliv även den här sommaren. Hit kan du åka med kommunens tillfälliga busslinje som börjar köra den 18 juni. Njut av bad, friluftsliv, motion, fiske, lek och idrott i våra härliga utemiljöer.

Även om byggnaderna, stugorna och bastun behöver vara stängda för underhåll och utveckling den här säsongen, finns det massor att göra på Domaruddens friluftsgård.

Många olika aktiviteter

På Domarudden hittar du bad och ytor för lek och olika aktiviteter. I stället för restaurang blir det i sommar möjligt att köpa glass, kall och varm dryck av mobila försäljare.

Ta bussen till Domarudden!

Även i sommar kan du ta dig till Domarudden med kommunens tillfälliga busslinje.

Från och med den 18 juni till och med den 18 augusti trafikerar bussen sträckan Åkersberga station till Domarudden fyra dagar i veckan – tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar.

Första turen går från Åkersberga station klockan 10 och sista turen går tillbaka från Domarudden klockan 16:25. Bussen gör stopp på flera hållplatser på vägen.

Tidtabell för bussen till Domarudden sommaren 2024 kommer inom kort.

Naturreservat, stigar, fiske och motionsspår

Domaruddens naturreservat och friluftsgård ligger vackert vid Drängsjön och är en utmärkt utgångspunkt för dig som vill vandra i trolska och vackra skogsmiljöer.

Inom naturreservatet finns orörd natur, upptrampade stigar, motionsspår och möjlighet till ädelfiske i Drängsjön med fiskekort.

Vandringsleder och beachvolleyboll

Här passerar också vandringslederna Roslagsleden och Blå leden. Kanske bjuder du in till en match på beachvolleyboll-planen, eller leker med barnen på lekplatsen?

Bad i Drängsjön

Så klart passar du även på att ta ett uppfriskande bad i Drängsjön från den barnvänliga populära sandstranden eller kanske från bryggorna eller klipporna.

Vi kommer att se till att det finns extratoaletter.

Var med och påverka
utvecklingen av Domarudden!

I sommar kommer vi att genomföra olika former av invånardialog om Domaruddens utveckling. Bland annat kommer du att under vecka 25 att möta oss i vårt mobila kommunhus Österåker på väg på Domarudden.

Varmt välkommen att komma och dela med dig av dina tankar om vilken plats du vill att Domarudden ska vara i framtiden!

Österåkers mobila mötesplats Österåker på väg finns på plats på Domarudden för dialog den 17–19 juni.

Invånardialogen kommer sedan att bli ett underlag i den fortsatta planeringen av platsens utveckling och som underlag i arbetet med kommunens kommande friluftsstrategi.

Detta kommer vi att återkomma om.

Det här har vi gjort under våren

Under våren 2024 har vi genomfört en nödvändig besiktning av samtliga byggnader vid Domaruddens friluftsgård.

Besiktningen visade att det finns varierande grad av grundläggande renoveringsbehov av byggnaderna som kommer att pågå under sommaren. Vi har också genomfört röjning, rensning och städning av hela anläggningen.

Följ arbetet med utvecklingen av Domarudden på österåker.se/domarudden.

Publicerad:
Senast uppdaterad: