Österåkers kommuns logotype

Tyck till om den kommande lekskulpturen i Hagby äng och kulle!

Dotter Klara Wirsén Suchowiak och mor Stina Wirsén vid en av sina lekskulpturer.

Dotter Klara Wirsén Suchowiak och mor Stina Wirsén vid en av sina lekskulpturer.

Konstnärsduon Stina Wirsén och dotter Klara Wirsén Suchowiak har fått i uppdrag att formge en lekskulptur till nya området Hagby äng och kulle. I arbetet att utforma den kommande skulpturen efterlyser de nu tankar och inspel från Österåkersbor. Detta är ett led i en deltagarbaserad process där medskapande från invånare är en central del i det konstnärliga arbetet.

Stina och Klara har formulerat ett antal frågor som du som Österåkersbo är välkommen att svara på. Underlaget kommer sedan att påverka hur skulpturen kommer att formges.

Dina svar blir konst

Tyck till och delta i den konstnärliga utformningen på lekskulptur.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Du kan även rita, måla eller skulptera dina svar. Skicka då dina verk till: klara.wirsen@gmail.com.

En skulptur och paviljong formges för att passa platsen

Förskolor, skolor och seniorer har under våren deltagit i workshops tillsammans med Stina Wirsén, Klara Wirsén Suchowiak och konstnären Jacob Dahlgren. Den konstnärliga gestaltningen har upphandlats och konstverken planeras att utgå från platsen och konstverken blir på så sätt platsspecifika och unika.

Stina och Klara kommer att arbeta med framtagandet av en lekskulptur medan Jacob leder den kreativa processen för en framtida paviljong.

Läs mer om projektet på Konst i Hagby äng och kulle

Publicerad:
Senast uppdaterad: