Österåkers kommuns logotype

Tillsammans besteg vi tre Mount Everest!

En mulen dag går flera personer i trappen mot toppen

Söndagen den 5 maj kom 200 personer till invigningen av Hackstatrappan för att tillsammans anta utmaningen att gå upp till toppen så många gånger som möjligt. När dagen var slut hade vi bestigit tre Mount Everest tillsammans.

Nu är Hackstatrappan invigd. Tack till alla som kom och gjorde dagen till en trevlig tillställning! Vid invigningen fick de som gick upp för trappan med sig en färgglad boll. I slutet av invigningen fanns totalt 708 färgade bollar vid toppen av trappan och vi kan därmed konstatera att vi tillsammans bestigit Mount Everest tre gånger! Dagens äldsta bestigare var 86 år och yngsta 3 år. Flest gånger uppför trappan var Wilmer Skagersjö som sprang hela 23 gånger till toppen!

Vid invigningen höll flera personer tal om hur trappan blivit till och att målsättningar kan flytta berg, bland andra Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M), Daniel Bates från OCR och Magnus Brisman som är en lokal frilufts mogul.

– Hackstatrappen är en mötesplats för alla åldrar och bidrar till hälsa genom hela livet, sa Michaela Fletcher.

Allt började med ett önskemål från Staffan Gaudin (Åkersberga sportklubb) om en trappa att träna i. Tillsammans med Michaela Fletchers (M) idé om en utsiktsplats på toppen av backen föddes Hackstatrappan.

Program för social hållbarhet

– Inom kort kommer politiken att ta beslut om det nya programmet för social hållbarhet och folkhälsa. I programmet kan aktiviteter kopplas till Hackstatrappan, som kommer bidra till folkhälsa genom sin tillgänglighet för alla åldrar, säger Martin Andersson, kommunens framtidsaccelerator och moderator vid invigningen.

Publicerad:
Senast uppdaterad: