Österåkers kommuns logotype

Skärgårdsaktiviteter i vinter

Bilden visar en person som vinterbadar och två som åker skridskor på isen.

Att Österåkers skärgård bubblar av aktiviteter under sommaren vet de flesta, men visste du att det finns en del att upptäcka även vintertid? Här kommer några exempel på vad du kan uppleva och göra i möjligheternas skärgårdskommun.

Njut av lugnet på Svartsö

Om du känner en längtan efter att komma ut i skärgården under vinterhalvåret kan du boka ett paket med svävartaxi från Åsättra Brygga på Ljusterö till Svartsö.

Svartsö bara väntar på dig, kom ut och njut! Boka rum på Svartsö skärgårdshotell, laga egen mat eller beställ något färdigt från Svartsö Lanthandel eller Bistro Sågen. Här kan du även ta en tur på långfärdsskridskor och värma dig i en vedeldad bastu.

Packa tandborsten, bekväma skor och en bok. Resten finns på plats. Redan under resan ut kommer lugnet smygande mellan bryggorna på väg ut i skärgården.

Vandra och bo på Ingmarsö

På Ingmarsö kan du gå lugna, långa promenader runt ön. Friluftskarta över öns markerade vandringsleder finns till hjälp.

Ingmarsö Bageri har stängt just nu, men öppnar för att sälja semlor på fettisdagen. För uppdaterade öppettider se deras webbplats. Under vintern har bageriet en stuga för uthyrning.

Ljusterö - en av våra största öar

Ljusterö bjuder bland annat på spår för längdskidåkning på golfbanan, restauranger och prisbelönt glass - tillgänglig från mars månad. Du kan även boka in dig på en dag med dans i Bygdegården ledd av Maria Bild från Let´s Dance, som går av stapeln i slutet av januari.

Upptäck skärgården från isen

Gillar du att åka långfärdsskridskor i skärgården finns det i Åkersberga introduktionskurser för nybörjaren och arrangerade utflykter för den mer rutinerade via Friluftsfrämjandet.

Saknar du något på den här sidan?

Har du ett företag som erbjuder upplevelser och boende i skärgården under vinterhalvåret? Välkommen att höra av dig till oss så kompletterar vi sidan.

Publicerad:
Senast uppdaterad: