Österåkers kommuns logotype

Mer om förändringar vid Domarudden

Domaruddens friluftsgård med röd huvudbyggnad och flera små gästhus en vacker sommardag.

Domaruddens friluftsgård är ett mycket uppskattat utflyktsmål.

Den 1 februari avslutade den tidigare hyresgästen vid Domarudden sin verksamhet. I samband med det ser Österåkers kommun ett behov av att se över anläggningen och att göra en översyn av den långsiktiga utvecklingen av den populära friluftsgården. Kommunen har inte tagit över verksamheten. Det innebär att restaurangen med lokaler, bastu, stuguthyrning och kiosk är stängda under en tid.

– Domarudden är ett av Österåkers friluftsparadis med bad, ädelfiske, motionsspår, vandringsleder och stora lekytor. Här finns verkligen något för alla. Allt detta kommer att fortsätta vara tillgängligt precis som vanligt, säger Johan Nordström, idrott- och fritidschef i Österåkers kommun.

Österåkers kommun har konstaterat att flertalet av friluftsgårdens byggnader har stora behov av översyn och behöver därför stängas för besiktning och åtgärder.

Samtidigt ser kommunen ett stort behov av att kunna ha en större rådighet över friluftsgårdens utveckling på kort och på lång sikt. Det handlar om att få större möjlighet att påverka hur anläggningen ska utvecklas långsiktigt, vilka funktioner den ska ha och hur den ska drivas med kommuninvånarnas bästa för ögonen.

Om verksamheterna på Domarudden

Under tiden som arbetet med översynen och utvecklingsarbetet pågår, kommer kommunen inte att gå vidare med en ny verksamhetsutövare. Det innebär att restaurangen med lokaler, bastu, stuguthyrning och kiosk kommer att vara stängda under en period.

Förhoppningen är att vi i begränsad omfattning ändå ska kunna erbjuda viss service i sommar.

Har du bokningar som är gjorda med den tidigare verksamhetsutövaren som drev verksamheten till och med den 1 februari? Har du köpt årskort till bastun? Då ska du vända dig till den tidigare verksamhetsutövaren Domarudden Friluftsgård AB, som ditt avtal i sådana fall är tecknat med.

Vi återkommer med information om allt som händer på Domarudden.

Publicerad:
Senast uppdaterad: