Österåkers kommuns logotype

Jacob Dahlgren om uppdraget att skapa paviljong i Hagby äng och kulle

Jacob Dahlgren klädd i svartvita kläder framför en vit kakelugn.

Onsdag 22 maj klockan 18.00 kan du lära känna konstnären som fått i uppdrag att skapa en paviljong för det nya området i Hagby äng och kulle.

Här ges tillfälle att lyssna till konstnären Jacob Dahlgren som berättar om uppdraget i Hagby äng och kulle och dessutom kan du delta i en workshop där du skapar en egn modell av en paviljong.

Workshopen hålls på övervåningen av Österåkers konsthalls lokaler på Länsmansgården i Skånsta.

Jacob inleder med ett föredrag om sin konst kallad "Signs of abstraction", och sedan följer en workshop i modellbygge.

Så här säger Jacob Dahlgren:

— Jag återkommer ofta i tanken till det tecknade barnprogrammet Professor Baltazar. Speciellt en scen har etsat sig in i mitt minne. Det är den scen när Professor Baltazar vankar av och an framför sin fan­tastiska maskin som färgglatt arbetar fram en droppe inspiration. Professor Baltazar fångar försiktigt sin droppe av inspiration i ett provrör och låter den växa från idé till verklighet. Det finns en inbyggd konstnärlig potential i alla människor, bara man får chansen att delta. Mitt arbete bygger på idéen om en deltagarbaserad process där fantasi, gemenskap och samtal är i fokus. Känslan av att man tilsammans skapat någonting är en viktig komponent för en plats his­toria och identitet.

— Det här är workshop där det invanda eller kulturella läggs åt sidan och vi arbetar utifrån abstraherade former och konkreta färger.

Anmälan

Du kan läsa mer om hur du anmäler dig här.

Publicerad:
Senast uppdaterad: