Österåkers kommuns logotype

Invigning av Hackstatrappan planeras till den 5 maj

Flygfoto som visar Hackstabacken och trätrappan som håller på att byggas.

Hackstatrappan växer fram. Här syns två av fyra platåer samt utsiktsplattformen på toppen. Se mer i filmen längre ned på sidan!

Kikaren på den nya utsiktsplattformen på toppen av Hackstabacken är på plats. De 300 trappstegen växer fram. Nu är det dessutom klart att invigningen av nya Hackstatrappan är inplanerad till söndagen den 5 maj!

Hackstatrappan byggs i trä och kommer att leda upp till Hackstabackens topp. Cirka 300 trappsteg, 160 meter lång med fyra platåer. På platårna finns det plats för paus och lite vila, men också möjlighet till lite extra träning för den som orkar. På platåerna kommer det nämligen även att finnas lite olika träningsredskap.

Utsiktsplattformen med kikare är på plats på Hackstabackens topp redan nu. Därifrån kan du njuta av den fantastiska utsikten. En klar dag ser du hela vägen till Stockholm och Globen (numera Avicii arena) och även ut mot vår vackra skärgård. På närmare håll panoramavyer över Åkersberga med närområden.

Innan trappan är klar kan du antingen ta dig upp för Hackstabackens lite brantare nordsida, eller promenera grusvägen förbi scoutstugan på Hackstabackens östra sida.

Mer information om invigningen av Hackstrappan den 5 maj kommer senare.

Se drönarfilm från bygget av Hackstatrappan!

Här under kan du se en film där trappan växer fram. Den är filmad med drönare och ger fina flygfoton från Hackstabacken.

Läs mer om Hackstatrappan och se illustrationer av hur den kommer att se ut när den är klar

Publicerad:
Senast uppdaterad: