Finskspråkig kör Laulavaiset

Gruppbild på en grupp kvinnor i ljusa kläder

På bild kören Laulavaiset med Katri Immonen i mitten.

Vill du sjunga på finska? Du är välkommen till en finskspråkig kör som övar varannan vecka. Kom gärna och testa innan du bestämmer dig.

Körledaren är musiker och musiklärare Katri Immonen. Hon är utbildad på musikhögskolan i Stockholm. Katri berättar att körens utgångspunkt är att du vill sjunga på finska. Vi kommer att göra röstövningar så att du hittar din egen röst. Röstövningar hjälper dig att komma igång. Vi bestämmer sedan tillsammans vad vi sjunger, till exempel finska evergreens, traditionella sånger, tango med mera.

Kören har tagit namnet Laulavaiset, som betyder sjungande. Kom med så vi hittar en gemensam röst i en glad, positiv anda där sociala kontakter också är viktiga.

Vi får låna lokalen av Åkersberga kyrka, men kören är inte en kyrkokör.

Tider: nästa gång onsdagen den 7 februari klockan 18.30–19.30 och fortsättning 21/2, 6/3, 20/3, 17/4, 24/4, 8/5. Övning och framträdande 12/5 i Åkersberga kyrka.

Du kan gärna komma tidigare, ta en kopp kaffe och träffa andra i kören före övningen.

Plats: Åkersberga kyrka, Bergavägen 13, Åkersberga

Kostnad: kören kostar 150 kronor per termin till BG 700-6653 skriv kören i meddelandet.

Medlemskap i Sverigefinnar i Österåker (tidigare Åkersberga finska förening) kostar 200 kronor för vuxna. Den betalas in till BG 700-6653. Glöm inte dina kontaktuppgifter och födesedatum!

Anmälan och mer information: Heini Pettersson 073-5973469

Arrangör: Sverigefinnar i Österåker med stöd av Österåkers kommun och Svenska kyrkan i Österåker

Publicerad:
Senast uppdaterad: