Österåkers kommuns logotype

Ett rikt och mångfacetterat kulturliv i Österåker

Bilden visar Katharina Lind som står framför en sminkspegel med nakna glödlampor i en loge på teatern

Efter pandemin och med en allt tuffare ekonomi för hushållen, har det varit en utmaning att få publiken att återvända till teatern. Kommunens kultursekreterare arbetar för att få ännu fler Österåkersbor att upptäcka och uppleva våra evenemang med stor bredd och hög kvalitet.

– Mitt uppdrag är att se till att kommunen erbjuder ett rikt och mångfacetterat kulturliv med hög kvalité. Jag arbetar även för att få ännu fler Österåkersbor att ta del av våra evenemang. Kultur får oss att utvecklas och växa. Den bidrar till det offentliga samtalet, säger Katharina Lind.

Kommunen arrangerar främst scenkonst på Berga teater och evenemang på Ekbacken.

– Jag tror inte alla känner till bredden som Österåkers kommun erbjuder inom kulturen, allt från evenemang och scenkonst till föreläsningar och publika utställningar, säger Katharina Lind.

Tar hjälp av föreningslivet

Katharina Lind tar hjälp av kraften hos det lokala föreningslivet för ett brett utbud av kultur för Österåkersborna.

– Det är väldigt inspirerande att möta det engagerade föreningslivet. Vilken kraft! De bär verkligen upp kulturen i Österåker, från land till hav. Jag vill stötta och skapa möjligheter för föreningarna att producera och köpa in kvalitativ kultur i en bra mix, säger hon.

Ökad tillgänglighet

Katharina Lind planerar för förbättringar av tillgängligheten.

– Jag vill öka tillgängligheten så det är möjligt för fler att ta del av våra kulturupplevelser. Planen är till exempel att producera fler evenemang vid våra kulturarvsmiljöer och där är inte tillgängligheten den bästa ännu, säger hon.

Missa inget spännande som händer!

Välkommen att upptäcka det stora utbudet av kulturupplevelser som Österåkers kommun har att erbjuda!

Kultursekreteraren tipsar!

Länsmansgården har allt, konst, trädgård och charmigt fik med braskamin. Men Dommaruddens natur är också oslagbar. Wirabruks smedja och Biskopstunas medeltidsborg. Oj, det finns så många fina pärlor. Österåker har mycket att erbjuda!

Publicerad:
Senast uppdaterad: