Österåkers kommuns logotype

Äntligen dags för Hittaut 2024!

Från grönskande mark sticker en rosa och vit stav upp, en så kallad checkpoint. På staven står det Hittaut samt en siffra och en unik kod bestående av två bokstäver

Snart går startskottet för årets säsong av Hittaut i Österåker. Då har du återigen chans att upptäcka vår natursköna skärgårdskommun genom att leta checkpoints. I år finns 100 nya checkpoints runt om i kommunen!

Från och med söndag 5 maj är det åter möjligt att Hittaut i Österåker. Hittaut är ett enkelt sätt att gå på upptäcktsfärd samtidigt som du får motion och ser nya sidor av kommunen. Med hjälp av en karta letar du dig fram till kontroller, även kallade checkpoints.

– Hittaut i Österåker arrangeras i samarbete med orienteringsklubben OK Österåker. Tillsammans ser vi fram emot att ta nya kliv med dig under 2024, säger Johan Nordström, idrotts- och fritidschef i Österåkers kommun.

Tillgänglig för alla

Med Hittaut blir upptäckarglädjen tillgänglig för alla. Det är kostnadsfritt och alla kan delta utifrån sina förutsättningar. Gå, cykla eller sping. Själv eller med sällskap.

– Jag hoppas att både Österåkersbor och besökare hittar ut i vår vackra kommun och vill delta i en rolig aktivitet, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Utlämningsställen för kartan

Kartan finns både i pappersformat och digitalt. På österåker.se/hittaut kan du se var du kan hämta en papperskarta. Kartan i appen har alltid den mest uppdaterade informationen. Ladda ner Hittaut-appen där appar finns.

Mer information hittar du på österåker.se/hittaut.

Publicerad:
Senast uppdaterad: