Österåkers kommuns logotype

Vinnarna i skrivartävlingen fick ta emot pris

Tre personer står upp längst fram i en sal framför en publik som sitter på röda stolar

Under fredagseftermiddagen 26 maj tillkännagavs vinnarna av bibliotekets skrivartävling. Prisutdelningen ägde rum på biblioteket i Åkersberga centrum

Pris delades ut i ålderskategorierna 13–16 år och 17–19 år. Förstapristagarna fick ta emot varsitt presentkort om 1000 kronor från Akademibokandeln. Andrapristagarna fick välja varsin bok bok från bibliotekets prisvagn.

Juryn, bestående av Arne Ekstrand, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Anna Corbett, kultur- och bibliotekschef och Richard Andersson, ungdomsbibliotekarie, var alla på plats.

Pristagare

Ålderskategori 13-16 år

1:a pris

Linnéa Pawel

2:pris

Emma Fredin

Linnéa Sommer

Tahira Rasuli

Liv Lyrén Fernandez

Ålderskategori 17-19 år

1:a pris

Angus L. Nyman, 17-19 år.

2:a pris

Emma Blomberg

Linn Löfstedt

Kornelia Erkersgård

Juryns motivering

Älskade bror av Angus L. Nyman

Jag satt i ett hotellrum när jag läste bidraget, och mitt i allt hade 10 minuter gått. Jag kunde inte lämna ifrån mig denna text. Författaren skriver om något väldigt mörkt, men texten är skriven med en mogenhet alla i juryn föll för. När du ger ut din roman så kommer vi att köpa in den, och jag är ganska säker att den kommer att bli en storsäljare.

Richard Andersson, jurymedlem.

Utan titel av Linnea Pawel

Denna text gjorde något som kan vara väldigt svårt, att få början att gå så fint ihop med slutet. När jag läser texten en andra gång är det en ny text, jag hittar ledtrådar i den. Om denna text skrivs längre är jag ganska säker att den skulle vara en av de mest populära böckerna i år. Fortsätt skriva.

Richard Andersson, jurymedlem.

Publicerad:
Senast uppdaterad: