Österåkers bibliotek

bokhyllor med massa böcker

I Åkersberga centrum, på plan 2, ligger Österåkers bibliotek. Ett stort och fräscht utrymme. Här finns det allt från psykologi och företagsekonomi böcker till Mamma Muu böcker. 

Detta är ett ställe dit människor går till för att låna sina favoritböcker och sätta sig ner en stund för att läsa. Likaså kommer folk hit för att studera och arbeta med utsikt över torget som ligger i anslutning till centrumet. Ett ställe som verkligen förgyller mångas vardag. Det är många föräldrar som tar med sina barn till biblioteket för att låna böcker, eller läsa böcker i bibliotekets läshörna. Det finns sköna stolar och fåtöljer, utplacerade lite här och var i biblioteket, samt bord där studenter har plats för att studera. På biblioteket anordnas dessutom olika evenemang, exempelvis bokcirklar, föreläsningar av olika slag och sagostunder för de yngre. 

Flera barnböcker på rad

Biblioteket har även två separata hyllor, en lite mindre hylla med böcker på de olika minoritetsspråken. På den finska hyllan kan du hitta barnböcker från Sinikka och Tiina Nopola, Mauri Kunnas, och Arja Puikkonen. Det finns även andra böcker som är översatta från sitt originalspråk till bland annat finska. Serien “Harry Potter”, som är skriven av J.K Rowling, finns tillgänglig på finska.

Vid hyllan “böcker på andra språk”, finns det ungdomsböcker på exempelvis tyska, engelska och ukrainska.

Går du lite längre in i biblioteket hittar du en större hylla med böcker på alla minoritetsspråk, finska, meänkieli, jiddisch, romani, och samiska. Tillgängligt finns det även böcker på arabiska och dari.

Här hittar du böcker för dig som är vuxen såsom, deckare, thrillers, romantik och dystopiska böcker finns tillgängliga.

Vi har tur att få ha detta bibliotek i vårt centrum, själv utnyttjar jag detta för att studera och låna böcker som hjälper mig i skolarbetet. En lugn oas där fokuset inte kan rubbas. Passa på att utnyttja det och låna böcker du med!

Vill du låna böcker från Finlandsinstitutet så pratar du med personalen i receptionen så hjälper dem dig!

Vill du komma i kontakt med bibliotekspersonalen? Eller har du en bok du vill beställa in? Då kan du mejla till osterakers.bibliotek@osteraker.se eller ringa till 08-540 814 00!

Adress: Storängstorget 4, 184 30 Åkersberga Plan 2

Bild och text: Tindra Norman Eriksson

Publicerad:
Senast uppdaterad: