Österåkers kommuns logotype

Olle Gripenberg tävlar för Österåker i finalen av Funkisfestivalen

Olle Gripenberg står utanför Österåkers musikskola

Måndag den 19 juni står Olle Gripenberg på Stockholm Waterfronts scen i Stockholm när finalen av Funkisfestivalen går av stapeln. Han tävlar för Österåkers kommun efter två tidigare vinster i Funkisfestivalens deltävlingar.

I januari 2023 utsågs Olle Gripenberg till Österåkers vinnare när han framförde 'Nå skruva fiolen' av Carl Michael Bellman på Berga teater. Under efterföljande semifinal som ägde rum på Nalen gick han vidare i tävlingen som finalist.

Finalen i Funkisfestivalen äger rum måndag den 19 juni 2023 på Stockholm Waterfront. Olle ser med stor spänning fram emot att stå på den stora scenen i Stockholm och för honom har Funkisfestivalen betytt väldigt mycket:

Jag har träffat flera nya vänner genom tävlingen och det ska bli roligt att få stå på en så stor scen!

Funkisfestivalen är en melodifestival för ungdomar från 15 år och uppåt som har kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsvariationer inom LSS och bor, jobbar eller går i skolan i Österåkers kommun. Tävlingen anordnas genom ett samarbete mellan socialförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen.

Musikaliskt stöd från Österåkers musikskola

Under vintern har alla deltagare i Österåkers Funkisfestival fått möjligheten att öva på sina bidrag under ledning och musikaliskt stöd från Österåkers musikskola. Det har givit deltagarna chans att utvecklas musikaliskt inför sitt framträdande.

– Det har verkligen varit givande att få jobba tillsammans med människor med funktionsvariationer. Så mycket glädje och värme. Fantastiskt kul att se ungdomarna utvecklas under processen, säger Mikael Sondered, rektor på Österåkers musikskola.

Mer om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen

Publicerad:
Senast uppdaterad: