Österåkers kommuns logotype

Konst i Roslagen firar 25 år

Ett collage av tre foton. Två bilder visar skålar och muggar i keramik och på en bild håller en kvinna upp en vävd tavla.

Fotograf: Åsa Olofsson

Helgen 30 september- 1 oktober firar Konst i Roslagen 25 års jubileum med utställning på Österåkers konsthall Länsmansgården och öppna ateljéer hos Österåkerskonstnärer och konsthantverkare.

konstiroslagen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du som besökare se vilka konstnärer som håller öppet och planera din konstrunda utifrån en karta. Du får också en uppfattning av vad du kan förvänta dig innan ditt ateljébesök. Utställningen och ateljéerna är öppna mellan klockan 10 och 17 och för den som vill ta en fika är caféet öppet.

Kvitto på lyckad verksamhet

Att Konst i Roslagen nu firar 25 år är ett kvitto på att verksamheten varit lyckad, säger Carin Nordling, keramiker och medlem i Konst i Roslagen. Konst i Roslagens konstrundor startade som ett samarbete mellan konstföreningarna i Vallentuna, Täby och Österåker 1998 och det bjöds in till öppna hus i konstnärernas verkstäder.

Vi ville visa hur det såg ut i ateljé eller verkstad. Deltagarna skulle vara yrkesverksamma konstnärer eller konsthantverkare vilket de är även i dag. I år för Österåkers konstnärer Konst i Roslagens konststafett vidare på egen hand då Vallentuna och Täby valt en annan helg för sin konstrunda.

Årets höjdpunkt

Karin Åbom, keramiker och ordförande i Konst i Roslagen berättar:

— Konst i Roslagen brukar vara en av årets höjdpunkter! Då kommer väldigt många besökare till ateljén. Vid besöket delas en lott ut till besökaren och ju fler ateljébesök, desto fler lotter och desto större chans till vinst. Sju konstnärer har skänkt varsitt verk i teknik som foto, keramik, skulptur eller måleri och dragning sker veckan efter utställningen.

Utställningen med de tjugonio deltagande konstnärerna i Konst i Roslagen på Länsmansgården fortsätter efter konstrundan och pågår till 8 oktober.

Publicerad:
Senast uppdaterad: