Österåkers kommuns logotype

Åkersbergarevyn vann i revy-SM!

Hela ensemblen med sina guldplaketter.

Åkersberga Revyn kammade hem guld i kategorin lokalt nummer. Nedan en intervju med producent Sanna Scanlon från i somras.

Länk till Åkersberga Revyn på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där de berättar mer om vinsten.

Producent Sanna Scanlon: Vi är nominerade till semifinal med fyra nummer från årets uppsättning ”Syndafloden”. Det innebär att vi kommer att framföra samtliga nummer på scen i Oskarshamn och hoppas såklart att alla går vidare till final (och vinner)!

Fyra kategorier!

I kategorin ”Sketch” tävlar vi med numret ”Emil i Lönneberga”, en omgjord tolkning av Astrids älskade verk, där Mikael Persbrandt, Måns Zelmerlöw och Nyhetsmorgons radarpar Jenny och Steffo gestaltar de klassiska karaktärerna. Med på scen ser vi också en känd, svensk och väldigt plågad regissör som försöker styra skådespelarna i rätt riktning.

I kategorin ”Dans & rytm” tävlar vi med numret ”Toalettrutin”, där vår dansensemble dansar bland toalettbås byggda av vårat eget byggteam. Toalettbåsen fraktas hela vägen från Åkersberga till Oskarshamn! Dansen är väl koreograferad och visar vad som kanske är en typisk krogtoalett en lördag runt midnatt.

I kategorin ”Sång & musik” tävlar vi med numret ”En söndag på Jula”, ett fartfyllt och klappa-takten-vänligt nummer där både text, dekor och rekvisita gestaltar just en söndag på Jula. 

I kategorin ”Lokalt nummer” tävlar vi med numret ”Åkersberga aktuellt”, ett nummer som flörtar med Facebook-gruppen med samma namn. Där ikläder sig vår ensemble rollen som Riksteaterns ensemble som framför ett nummer skapat av den kända tysk-rumänska regissören Britza Nickokicka, där texten är helt och hållet baserad på kommentarsfältet i nämnda Facebook-grupp. 

Förebilder

Vi är många i vår förening och vi har olika förebilder inom revykonsten men för det kreativa teamet bakom vår senaste produktion är Hasse och Tage, Killinggänget, Gösta Ekman och Aftershave/Galenskaparna viktiga inspiratörer. Stora idoler inom vår egen förening är självklart Nina Borgström och Christer Ottosson som startade Åkersbergarevyn (för snart 45 år sedan!) och även Christer Persson som varit en grundpelare i föreningen under många år. Utan dom och allt arbete dom lagt ner hade vi aldrig haft så roligt och blivit så bra som vi är idag!

Se Revy-SM i Oskarshamn

Hur vår nästa produktion kommer se ut vet vi inte riktigt i nuläget, vi fokuserar för fullt på att vinna SM-guld och framtiden kikar vi på efter det.

Åkersbergarevyn vill rikta ett stort tack till vår älskade publik. Utan er finns inte vi!

Revy-SM går av stapeln i Oskarshamn 3-5 augusti och föreställningen den 4 augusti är öppen för allmänheten. Köp biljett och kom och heja på oss!

Mer information om Revy-SM finns här www.revy-sm.se | Svensk Revyfestival med Revy-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: