Österåkers kommuns logotype

Unga känner sig trygga på fritidsgårdarna i Österåker

Bild

Bergagården flyttade sin entré 2020 för att unga skulle känna sig trygga att komma dit.

Fritidsgårdarnas intensiva arbete med språkbruk, skojbråk, våldsprevention och bemötande har gett resultat. Över 200 ungdomar har svarat på en enkät som visade att 98 procent kände sig trygga på fritidsgårdarna i Österåker.

– Vi har jobbat stenhårt med dessa frågor och det är kul att arbetet gett resultat. Att vi flyttade entrén på Bergagården 2020 har också bidragit till den upplevda tryggheten. Fritidsgårdarna är HBTQI certifierade och arbetar aktivt med att alla ska känna sig välkomna. Samtliga insatser gör att vi ser att antalet besökande ungdomar kontinuerligt ökar, säger Margareta Kekkonen, enhetschef för fritidsgårdarna i Österåker.

I Österåker finns fyra fritidsgårdar: Bergagården, Ljusterögården, Tråsättragården och Solskiftesgården. De erbjuder en mängd olika aktiviteter för unga upp till 18 år. Målet är att ge ungdomarna i Österåker en meningsfull fritid med aktiviteter som passar alla oavsett könsidentitet.

För mer information om fritidsgårdarna i Österåker se fritidsgardarna.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: