Storlagen fest när Österåkers multiarena invigdes!

Publikfylld läktare i Österåkers multiarena

Den 25 augusti började invigningen av Österåkers multiarena. Det blev en storslagen fest med tjänstemän, föreningar och näringsliv. Nu fortsätter invigningen för allmänheten med guidade visningar.

Uppslutningen var stor vid invigningen. Runt 500 tjänstemän, föreningar och företagare var på plats i arenan på Näsvägen under torsdagskvällen.

– Det var en fantastisk kväll som går till Österåkers historia. Multiarenan har tagits emot väl av kommunens föreningsliv. Nu hoppas jag att arenan kan bidra till att fler Österåkersbor hittar glädje och rörelse tillsammans med våra föreningar, säger Staffan Erlandsson, kommundirektör i Österåkers kommun.

Guidad rundtur

Upplevelsen för besökarna började redan vid entrén med röda mattan, för att sedan fortsätta med en guidad rundtur av de sprillans nya lokalerna. Sorlet vittnade om förundran och längtan om att börja nyttja arenan.

Lokalerna om 13 700 kvadratmeter rymmer specialutrustade hallar, konferensrum, sociala ytor och reception med kafé. De välkomnar en bredd av verksamheter och möjliggör massor av aktivitet och möten.

Pampig och kändistät show

Läktarna var fullsatta när det var dags för invigningsceremoni. Det var under jubel och applåder som kvällens konferencier Martin Andersson hälsade alla välkomna och visade en film om Österåkers multiarena.

Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) klippte bandet tillsammans med barn från Täby gymnastikförening under ett konfettiregn.

– Det var med stor stolthet och glädje som jag klippte bandet till den här fantastiska multiarenan. Det har varit spännande att följa bygget från förarbeten till invigd arena och jag vet att alla har arbetat hårt för att vi ska bli klara inom tidsplan och inom budget, säger Michaela Fletcher.

När Österåkers multiarena officiellt var invigd, efterföljde en pampig och kändistät show med bland andra elitfriidrottaren Mattias Sunneborn samt artisterna Victor Crone och Julia Alfrida. Publiken fick också följa med på en ström av rörelseglädje av Åkersberga Innebandyförening (Ackers), IFK Österåker bordtennisklubb, Österåkers trampolinförening, Täby gymnastikförening, Eastcoast cheerleaders och Åkersberga Sportklubb. Till takterna av låten The Greatest show guidade strålkastarljuset publiken mellan olika typer av bollspel, volter, mänskliga pyramider, häcklöpning och mycket mer.

Invigning av rörligt konstverk

Sist men inte minst invigde kommunalrådet Matthias Lindow (L) ett nytt offentligt konstverk, som monterats på fasaden av Österåkers Multiarena. På plats var även konstnären Peter Hagdahl, som har skapat konstverket Kopplingar, rörelse och tid. Under kvällens sista solstrålar fick publiken ta del av premiären för konstverket som är rörligt.

– Min tanke är att verket ska stärka platsens identitet. Upplevelsen ska ge en känsla av rörelse och förändring, säger Peter Hagdahl.

Invigningen fortsätter!

Invigningen av Österåkers multiarena fortsätter under september med guidade visningar för allmänheten. Varmt välkommen! Är nu nyfiken och inte kan hålla dig till de guidade visningarna kan du se en digital guidad tur här.

Publicerad:
Senast uppdaterad: