Välkommen till Finnhamn – storslagen natur och paradisvikar!

Finnhamn i Österåkers skärgård är granne med Husarö och Ingmarsö och är ett av skärgårdens allra första semesterparadis.

Delar av Finnhamn är klassat som naturreservat och naturen skiftar från promenadvänliga lövskogar och jordbruksbygd i väster till karg ytterskärgårdsnatur på de östra delarna. Här kan du vandra, fiska, testa äventyrsbanan, spela paintball, rasta hunden i hundrastgården, träna i det stora utgeymmet eller kanske hyra en kajak eller SUP, en slags surfingbräda som du tar dig fram med en lång paddel, kanske runt ön eller till Paradisviken på den södra sidan av ön.

Paradisviken med sundet på öns sydvästra sida, är sannolikt en av de mest fotograferade platserna i vår skärgård – och du förstår varför när du kommer dit. I Paradisviken hittar du också en sandstrand nedanför kiosken. Det här är också ett populärt ställe att lägga sig för ankar.

Här finns restaurangen Finnhamns krog och en liten handel. I den stora gula sekelskiftesvillan hittar du vandrarhemmet. Det finns också en tältplats på ön.

Läs mer om allt som finns att göra på www.finnhamn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Åk kollektivt hit

Till Finnhamn kan du ta dig med kollektivtrafiken. Du kan till exempel hoppa på buss 626 i Åkersberga och hoppa av vid Åsättra på Ljusterö. Där tar du Waxholmsbolagets färja vidare till Finnhamn. Planera din resa med sl.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: