Österåkers kommuns logotype

Östra Lagnö – storslagen ytterskärgård som du kan nå med bil

Paddla, bada, ströva på Östra Lagnö i Österåker, ett naturreservat som är en perfekt dagsutflykt att åka till för att bada och uppleva den storslagna skärgårdsmiljön. Följ med på ett besök i filmen!

Ön nås med bil, buss eller cykel. Stora delar av Östra Lagnö är en del av naturreservatet Själbottna-Östra Lagnö och förvaltas av Skärgårdsstiftelsen.

Östra Lagnö bjuder på strövvänliga marker med gott om svamp och bär. Här finns även en tillgänglighetsanpassad stig för dig med funktionsnedsättning, liksom en tillgänglighetsanpassad toalett.

Du kan också njuta av blankslipade klippor och storslagna utsikter – det här är sista utposten mot Ålands hav!

Lagnö sticker ut som en 1,2 mil lång arm från Ljusterö i ett av Stockholms skärgårds allra vackraste paddelvatten. Vid Klintsundet leder en bro över till mellan Västra och Östra Lagnö. Här kan du bland annat hyra kajak.

Du kan åka till Östra Lagnö med bil. Ta vägfärjan till Ljusterö från Östanå färjeläge och följ sedan skyltarna till Östra Lagnö. Det går också att ta bussen. SL-buss 626 från Åkersberga stannar vid hållplatsen Lagnö by och därifrån är det cirka 3,5 kilometer till naturreservatet. Planera din resa med sl.se.

Mer information

Länsstyrelsens information om naturreservatet Själbottna-Östra Lagnö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Planera din resa med sl.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: