Husarö – ta bussen från Åkersberga och gå i land mitt i skärgårdsidyllen!

Följ med till Husarö, en av Österåkers många skärgårdsöar. Husarö ligger där den norra ytterskärgården öppnar sig, blir kargare och än mer storslagen. Här bor ett tjugotal bofasta, men under sommaren är besökarna desto fler.

Se en film från Husarö här ovanför.

Här möts du av det lilla skärgårdssamhället med de vackraste röda husen med Bystugan som välkomnar om du stiger iland i gästhamnen, där du också hittar sjömacken. Kommer du med Waxholmsbåten traskar du istället vidare upp mot Husarö lanthandel där flera generationer av familjen Österman har drivit verksamheten. Här kan du köpa allt du behöver och passa på att ta en fika i den mysiga trädgården.

På Husarö kan du njuta av de vackra omgivningarna genom att vandra, fiska och bada vid de många badstränderna. Du kan ta del av öns färgstarka historia i lotsmuseet i Sundströmska lotsgården och spana in de många vackra kulturhistoriska byggnaderna. Det finns stugor att hyra i stugbyn. Läs mer på www.husaro.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till Husarö kan du till exempel ta dig genom att hoppa på buss 626 i Åkersberga och hoppa av vid Åsättra på Ljusterö. Där tar du Waxholmsbolagets färja vidare till Husarö. Planera din resa på sl.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Välkommen hit!

Publicerad:
Senast uppdaterad: