Österåkers kommuns logotype

Svavelsöbron är öppen igen

UPPDATERAD 19 APRIL: Bron till Svavelsö har öppnat igen för biltrafik efter avstängning.

Tidigare nyhet:

Anledningen till avstängningen är att betongen i en pelare visat sig vara porös och riskerar rasa, enligt den ansvariga vägföreningen Rydbo Saltsjöbad väg- och fastighetsförening. Följ vägföreningens information på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Österåkers kommun har kontakt med vägföreningen och är behjälplig vid behov. Bland annat är kommunens vägingenjörer på plats vid en oberoende undersökning som utförs under tisdagen den 16 april.

Kommunen har även kontakt med räddningstjänst och hemtjänstutförare för att säkra upp att samhällsviktig verksamhet är informerad och kan vidta lämpliga åtgärder för att upprätthålla sin verksamhet.

Om du bor på Svavelsö och är i ett akut läge, ring 112.

Behöver du komma i kontakt med Österåkers kommun är du välkommen att kontakta kommunens servicecenter. Se hur du kan kontakta oss

Detta är en vägförening

En vägförening är en samfällighetsförening med uppgift att förvalta och underhålla en enskild väg. I det ingår bland annat sandning, snöröjning, sopning, underhåll med mera. Trafikverket utför inspektion av broar på de enskilda vägar som har statligt bidrag. Läs mer om enskilda vägar på Trafikverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Informationen på den här sidan uppdateras löpande.

Publicerad:
Senast uppdaterad: