Österåkers kommuns logotype

Bergavägen delvis avstängd till och med 2025

En starkt orange skylt med texten 22/1-24-30/4-25 Bergavägen avstängd följ orange vägvisning.

Skyltar visar hur du åker under tiden som vägen är avstängd.

Bergavägen i centrala Åkersberga är avstängd för biltrafik på sträckan mellan Centralvägen och Länsmansvägen till och med våren 2025. Anledningen är att det byggs bostäder på Bergahöjden.

Under tiden som det ska byggas bostäder på Bergahöjden 4 behöver delar av Bergavägen att stängas av helt för biltrafik. Det är sträckan mellan Centralvägen och Länsmansvägen som berörs.

Avstängningen pågår från och med den 22 januari 2024 och cirka ett och ett halvt år framåt. Orange skyltar visar hur trafiken leds om. Avstängningen har godkänts av räddningstjänst och polis.

Under byggperioden fungerar tomten mellan Folkets hus och Åkers kanal som tillfällig parkering för de boende på Bergahöjden. Byggentreprenör är Peab Bostad.

För dig som går

För dig som går blir påverkan avsevärt mindre. Gångvägen på den berörda sträckan är helt avstängd bara under några veckor, från den 22 januari till och med den 12 februari. Skyltar visar då alternativ väg för dig som går.

Under den resterande byggnationstiden är ambitionen att gångvägen ska kunna vara öppen.

Karta som visar avstängningen

En karta som visar centrala Åkersberga. En markering visar Bergavägen där den är avstängd mellan Centralvägen och Länsmansvägen.

Den röda markeringen visar den avstängda sträckan mellan Centralvägen och Länsmansvägen.

Publicerad:
Senast uppdaterad: