Österåkers kommuns logotype

Nu finns ställplats för husbilar i centrala Åkersberga

Två skyltar. Den ena visar symbol för parkering för funktionshindrade, den andra en symbol för husbil.

Fyra ställplatser och två nya parkeringar för rörelsehindrade har anlagts vid Båthamnsvägen mittemot Östra Kanalstaden.

Nu finns det fyra ställplatser i centrala Åkersberga där det är möjligt att parkera sin husbil för övernattning. Du hittar dem vid Båthamnsvägen strax intill Åkers kanal.

Det har tidigare inte funnits ställplatser i Åkersberga samtidigt som det har funnits en efterfrågan. Därför har Österåkers kommun nu gjort om sju parkeringsplatser för personbilar till fyra ställplatser för husbilar samt två platser som är reserverade för rörelsehindrade. 

Parkeringen ligger på andra sidan Åkers kanal från Östra Kanalstaden. Platsen är vald utifrån sitt centrala läge med närheten till park med sittplatser vid kanalen och närheten till flera olika matställen.

Ställplatser innebär att det inte finns tillgång till elektricitet eller vatten. I nuläget kan du stå avgiftsfritt i upp till 24 timmar på vardagar och fritt på helgen, det vill säga lördag och söndag.

För dig som kanske ska ut med båten på en längre tur finns fortfarande parkeringsmöjligheter. Mittemot de nya ställplatserna finns en infartsparkering med ett stort antal parkeringsplatser som medger 24 timmars parkering. Utöver det finns åtta platser som medger parkering i upp till sju dygn. Österåkers kommun ser dessutom över möjligheten att ytterligare utöka antalet platser som medger parkering i upp till sju dygn på den infartsparkeringen.

En husbil står parkerad på en av de nya ställplatserna. I förgrunden syns symbol för parkering för rörelsehindrade.

Den nya parkeringen med ställplatser och parkering för rörelsehindrade.

Publicerad:
Senast uppdaterad: