Vår verksamhet

Berga Öppna förskola är en träffpunkt för vuxna och barn mellan 0 och 5 år. Hit kommer föräldrar eller andra ansvariga vuxna tillsammans med sina barn. Ingen föranmälan krävs och du kan komma och gå som du vill under våra öppettider. Verksamheten är avgiftsfri.

Hos oss träffar du utbildade förskollärare, vi finns till hands om du vill ha råd och stöd kring frågor som rör ditt barn. Du kan också få hjälp med information om resurser och verksamheter som kommunen kan erbjuda dig och din familj. Vi som arbetar på Öppna förskolan har tystnadsplikt.

På öppna förskolan får ditt barn möjlighet att i leken samspela med andra barn. Här finns gott om stimulerande lekmaterial och barnen erbjuds målning vid staffli samt möjlighet att prova på andra skapande aktiviteter.

Att delta i Öppna förskolan är en förberedelse inför förskolan, både för dig och ditt barn. Vi har god kunskap om förskolan och svarar gärna om frågor uppstår.

Som vuxen får du chans att knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter med andra vuxna.

Varje dag har vi sångsamlingar tillsammans med dig och ditt barn, det skapar gemenskap och samhörighet, samt stärker språkutvecklingen.

Kaffe/te, smörgås, frukt med mera finns att köpa och du kan betala med Swish eller kontanter.Tallrikar, muggar och haklappar finns att låna.
I micron kan du värma mat till ditt barn eller dig själv. Du kan även ta med dig hemifrån vad ni vill fika eller äta.

Öppna förskolans verksamhet formas gemensamt av oss alla. Samspelet mellan barn-vuxna-pedagoger är unikt för öppna förskolan.


Publicerad:
Senast uppdaterad: