Ljusterö öppna förskola

Öppna förskolan på Ljusterö är en mötesplats för barn och vuxna. Här kan du träffa andra vuxna och barn för trevlig samvaro och utbyte av erfarenheter. Vi erbjuder en trevlig, pedagogisk lekmiljö och finns tillhands för dig som vill ha råd eller stöd kring frågor som rör ditt barn.

Ljusterö öppna förskola är en träffpunkt för vuxna och barn mellan 0 och 5 år. Hit kommer föräldrar, mor- och farföräldrar eller andra ansvariga vuxna tillsammans med sitt/sina barn. Ingen föranmälan krävs och du kan komma och gå som du vill under öppettiden.

Torsdagar 09.00-12.00 på Prästgården Ljusterö med start torsdagen den 24 augusti.
Sångstund ungefär klockan 10.15

Kontakta oss på telefonnummer: 073-6443719 Länk till annan webbplats.

På öppna förskolan får barnen möjlighet att i leken samspela med andra barn. Som vuxen får du chans att knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter med andra vuxna. Öppna förskolans verksamhet formas gemensamt av oss alla. Samspelet mellan barn-vuxna-personal är unikt för Öppna förskolan.


På gång hos oss

Spädbarnsmassagekurser på Berga öppna förskola fortsätter under höstterminen. Vi ses i små föranmälda grupper vid 5 tillfällen under fredagsförmiddagar. Anmälan sker från mitten av augusti. Åse Johansson och Lii Brogården turas om att hålla i grupperna.

"Lilla abc" är en forskningsstudie om hur du kan utvecklas i ditt föräldraskap. Nya föranmälda grupper fortsätter under höstterminen och hålls i samverkan med BVC sju systrar. Har du ett barn 1-2år? Är du intresserad att förstå ditt barn bättre?
Hälften av de som anmäler sig får fyra korta föreläsningar om barns sömn, mat, barnsäkerhet och barns nyfikenhet.
Den andra hälften av deltagarna får fyra fysiska träffar tisdagseftermiddagar klockan 14-15.30 på Berga öppna förskola, med beräknad start den 24/10.
Vi ses i små grupper, det är kostnadsfritt och barnen får gärna vara med!
Måne Ingo Bylund och Annika Dyrke är gruppledare och håller i träffarna.
Välkommen med din anmälan redan nu: annika.dyrke@ptj.se (BVC sköterska).


Inför besök

Hos oss visar vi hänsyn till varandra vilket innebär att både vuxna och barn stannar hemma vid sjukdom. Öppna förskolan tillämpar samma riktlinjer som kommunens förskolor och skolor. Tack för visad omtanke!


Publicerad:
Senast uppdaterad: