Ljusterö öppna förskola

Öppna förskolan på Ljusterö är en mötesplats för barn och vuxna. Här kan du träffa andra vuxna och barn för meningsfull samvaro och utbyte av erfarenheter. Vi erbjuder en pedagogisk lärmiljö och finns tillhands för dig som vill ha råd eller stöd kring frågor som rör ditt barn.

Ljusterö öppna förskola är en träffpunkt för vuxna och barn mellan 0 och 5 år. Hit kommer föräldrar, mor- och farföräldrar eller andra ansvariga vuxna tillsammans med sitt/sina barn. Ingen föranmälan krävs och du kan komma och gå som du vill under öppettiden.

Torsdagar 09.00-12.00 på Prästgården Ljusterö
Sångstund ungefär klockan 10.15

Kontakta oss på telefonnummer: 073-6443719 Länk till annan webbplats.

Ebba Zeno, enhetschef: 08-540 810 78

ebba.zeno@osteraker.se

På öppna förskolan får barnen möjlighet att i leken samspela med andra barn. Som vuxen får du chans att knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter med andra vuxna. Öppna förskolans verksamhet formas gemensamt av oss alla. Samspelet mellan barn-vuxna-personal är unikt för Öppna förskolan.


På gång hos oss

Spädbarnsmassagekurser på Berga öppna förskola fortsätter under höstterminen. Vi ses i små föranmälda grupper vid 5 tillfällen under fredagsförmiddagar.
Åse Johansson och Lii Brogården turas om att hålla i grupperna. Kursen är kostnadsfri. 
Följ oss gärna på Facebook eller Instagram för aktuell information.

"Lilla ABC" är en forskningsstudie om hur du kan utvecklas i ditt föräldraskap. Nya föranmälda grupper fortsätter under vårterminen och hålls i samverkan med BVC sju systrar. Har du ett barn 1-2år? Är du intresserad att förstå ditt barn bättre?
De anmälda delas slumpmässigt upp i två grupper, där hälften får fyra korta digitala föreläsningar om barns sömn, mat, barnsäkerhet och barns nyfikenhet.
Den andra hälften av deltagarna får fyra fysiska träffar onsdagseftermiddagar klockan 14-15.30 på Berga öppna förskola med beräknad start den 17 januari.
Vi ses i små grupper, det är kostnadsfritt och barnen får gärna vara med.
Annika Dyrke och Maria Moberg är gruppledare och håller i träffarna, Lii Brogården är representant från öppna förskolan.
Välkommen med din anmälan redan nu: annika.dyrke@ptj.se (BVC sköterska).

Inför besök

Hos oss visar vi hänsyn till varandra vilket innebär att både vuxna och barn stannar hemma vid sjukdom. Öppna förskolan tillämpar samma riktlinjer som kommunens förskolor och skolor. Tack för visad omtanke!


Observera:

Imorgon torsdag 1 februari kommer föräldrastödjarna Christina och Jenny till oss på Ljusterö öppna förskola för att ha gruppsamtal kring konflikthantering. Dem är på plats klockan 10.30- 11.30

Vi har öppet som vanligt från klockan 9.00-12.00

Dags för en ny termin för oss på Ljusterö öppna förskola, vi öppnar åter torsdagen den 11 januari.

Varma hälsningar från Lii, Åse och Linda

Publicerad:
Senast uppdaterad: