Berga öppna förskola

Berga öppna förskola erbjuder dig en trevlig, pedagogisk och förskolelik miljö och vi finns tillhands för dig som vill ha råd eller stöd kring frågor som rör ditt barn. Berga öppna förskola erbjuder service på finska under öppettiderna när behov finns.

Förutom möjligheten att träffa andra barn och vuxna, kan du som vuxen också få stöd i ditt föräldraskap samt information om den service vi erbjuder.

I och med etablering av Familjecentral kommer föräldrastödjande arbete ytterligare stärkas och på sikt förbättras.

På gång hos oss höstterminen 2023

Spädbarnsmassagekurser på Berga öppna förskola fortsätter under höstterminen. Vi ses i små föranmälda grupper vid 5 tillfällen under fredagsförmiddagar. Kursen är kostnadsfri. Åse Johansson och Lii Brogården turas om att hålla i grupperna.
Första gruppen är redan fullsatt och nästa planeras starta mitten av oktober. Följ oss gärna på Facebook eller Instagram för aktuell information kring fortsatt anmälan.

"Lilla abc" är en forskningsstudie om hur du kan utvecklas i ditt föräldraskap. Nya föranmälda grupper fortsätter under höstterminen och hålls i samverkan med BVC sju systrar. Har du ett barn 1-2år? Är du intresserad att förstå ditt barn bättre?
Hälften av de som anmäler sig får fyra korta föreläsningar om barns sömn, mat, barnsäkerhet och barns nyfikenhet.
Den andra hälften av deltagarna får fyra fysiska träffar tisdagseftermiddagar klockan 14-15.30 på Berga öppna förskola med beräknad start den 24/10.
Vi ses i små grupper, det är kostnadsfritt och barnen får gärna vara med!
Måne Ingo Bylund och Annika Dyrke är gruppledare och håller i träffarna.
Välkommen med din anmälan redan nu: annika.dyrke@ptj.se (BVC sköterska).

NY föranmäld bebisgrupp 0-8 månader med begränsat antal besökare för dig som vill ses i ett lugnare sammanhang. Dessa grupper förläggs de tisdagar vi ej har forskningsstudien "Lilla abc" på schemat. Vi ses klockan 13.30-15.30 och du kan anmäla dig till någon av följande datum: 12/9, 26/9, 3/10,10/10 och 17/10. Välkommen med din anmälan: mane.bylund@osteraker.se

Gruppen ”Tillsammans på lätt Svenska” är en integrationsgrupp där vi pratar och sjunger på lätt svenska. Alla besökare med intresse för integration är välkomna.

Öppettider och kontakt

Observera:

Fredagen den 22 september behöver vi avsluta lekparksträffen i Röllingbyparken klockan 11.30. Sångsamling som vanligt klockan 10.15 och grillen är tänd klockan 10.30-11.15 (medtag eget att grilla). Hoppas vi ses hälsar Lii och Måne


Måndag:

 • klockan 9.00-12.00 (0-5 år) inomhus
 • klockan 13.30-15.30 BVC-grupp (föranmäld)

Tisdag:

 • klockan 9.00-12.00 (0-5 år) "Tillsammans på lätt svenska" (integrationsgrupp för dig som är ny i Sverige tillsammans med etablerade svenskar)
 • 13.30-15.00 (0-12 månader) barnvagnspromenad, avgår från Berga öppna förskola.
 • klockan 13.30-15.30 0-8 månader (föranmäld grupp)

Onsdag:

 • klockan 9.00-12.00 (0-18 månader) inomhus
 • klockan 13.30-16.00 (0-5 år) inomhus


Torsdag:

 • Klockan 9.00-12.00 (0-5 år) Under samma tid i Berga öppna förskolas lokaler och Ljusterö öppna förskola i Prästgården (kyrkans lokal)
 • klockan 13.30-15.30 (0-8 månader)

Fredag:

 • klockan 9.00-12.00 (0 - 5 år) Hantverksvägens lekplats/Röllingbyparken.
  Grillning klockan 10.30-11.30, Observera: medtag egen lunch.
 • klockan 10-11.30 Spädbarnsmassage (föranmäld grupp)

Sångsamling varje dag i alla grupper ungefär klockan 10.15 och 14.15.

Besöksadress

Hackstavägen 22 Alceahuset (från huvudentré gå till höger och följ byggnaden till baksidan och vi finns på högra hörnet markplan med egen ingång utifrån)

Vi som arbetar på Berga öppna förskola

 • Lii Brogården (förskollärare)
 • Måne Ingo Bylund (förskollärare)
 • Åse Johansson (förskollärare)

Telefonnummer 08-540 816 60


Familjecentral

Arbete med Familjecentral har påbörjats i januari 2022 och vi är etablerade i en permanent lokal som ligger i Alceahuset (egen ingång via baksidan på bottenplan).

Här kan du läsa mer om Familjecentral i Österåker


Inför besök

 • Utanför ingången finns det plats för er att låsa fast barnvagnar, det finns ej plats för dem inomhus. Medtag eget cykellås!
 • Hitta till oss: Parkera vid huvudentrén till Alceahuset. Gå därefter till höger och följ byggnaden till baksidan så finns vi finns på högra hörnet markplan med egen ingång utifrån.
 • Hos oss visar vi hänsyn till varandra vilket innebär att både vuxna och barn stannar hemma vid sjukdom. Öppna förskolan tillämpar samma riktlinjer som kommunens förskolor och skolor. Tack för visad omtanke!

Instagram/Facebook

Du hittar Berga öppna förskola på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – följ oss för att se vad som händer i vår verksamhet och hitta våra öppettider.

Publicerad:
Senast uppdaterad: