Gå till innehåll

Tuna förskola

Tuna förskola består av fem grupper och ligger nära havet i ett lummigt Österskär. Som närmaste granne finns Borgruinen och en äng med stora vackra träd. Gården är kuperad med bland annat träd, buskar, gungor, stenar och olika lekmaterial. I närmiljön finns hav, lekparker samt olika skogsområden.

Tunas arbetslag har tilltro till barns egen vilja och förmåga att utvecklas och lära. Personalen vill att alla barn ska komma till förskolan med glädje och lust att utforska, leka och lära. Såväl inomhus som utomhusmiljö bjuder in till utmaningar, lek och rörelse.

På Tuna ges skrattet och glädjen stort utrymme, det skapar lust och engagemang. Tuna har valt att dela upp läroplanen i en så kallad årsplan, detta för att tydliggöra det arbete som pågår året om. Planen kan vårdnadshavare ta del av via dokumentationsverktyget Unikum.

I undervisningen och i arbetet har förskolan det livslånga lärandet och värdegrundsarbetet i fokus. Genom att på olika sätt arbeta med barns rättigheter, medmänsklighet och det demokratiska uppdraget utifrån skollag, läroplanen och barnkonventionen.

Styrdokument i förskolan

Den kommunala förskoleverksamheten tar tillvara på och inspireras av olika pedagogiska inriktningar. I verksamheterna finns en gemensam målbild, där uppdraget i den reviderade läroplanen för förskolan (Lpfö 18) och skollagen är i fokus. Varje förskola har en plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling.

Vill du läsa mer kan du göra det på några olika platser. För att läsa mer om förskolans uppdrag kan du besöka Skolverkets webbplats  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.där Lpfö 18 finns. På riksdagens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa skollagen, i kapitel 8 kan du läsa mer om förskolans verksamhet.

Måltider

På Tuna förskola tillagas måltiderna så långt som möjligt från grunden av egen kock, barnen serveras en varierad och näringsrik kost. Förskolan ser måltiden som  en integrerad del av vår verksamhet och en viktig stund för barnen. Mat och måltider är viktiga i våra liv, som njutning, källa till glädje, som mötesplats och kulturbärare.

Läs mer om måltider i kommunala förskolor på sidan Måltider, lunch.

Öppettider

Samtliga förskolor har skyldighet att erbjuda öppethållande mellan kl. 06.30 - 18.30.

Under planeringsdagar, två – tre dagar per termin, samordnas verksamheten och vissa verksamheter håller stängt. Alternativ placering ska då erbjudas av den verksamhet där barnet är inskriven. Verksamhet som stänger under sommarens semesterperiod ska vid behov erbjuda en alternativ placering inom kommunen. Förskolans grupper samarbetar när det gäller öppning och stängning.

Grupper

Kontakt

Mia Kuylenstierna, rektor

Läs mer

sidan Förskola och pedagogisk omsorg kan du läsa mer om verksamheten och pedagogiken på de kommunala förskolorna. Via denna länk kan du läsa mer om varför man ska välja kommunal utbildning. Är du nyfiken på att läsa och höra mer om verksamheten kan du besöka sidan möt personal, barn och elever

Publicerad:
Senast uppdaterad: