Österåkers kommuns logotype

Lärare

Här kan du läsa om alla lärare som arbetar på Österåkers musikskola. Vi har målsättningen att våra lärare har en musiklärarutbildning på högskolenivå. Vi bedriver också fortbildning för lärarna som gör att de kan utvecklas i takt med att musiklivet och elevers behov och önskemål förändras.

Vill du komma i kontakt med oss, du är alltid välkommen att mejla till
musikskolan@osteraker.se.

Catarina arbetar för ett brett användande av cellon inom många genrer och arrangerar gärna själv musik till sina elever. Hon är medlem i Österåkers kammarorkester och spelar även barockcello och viola da gamba. Catarina har mångårig erfarenhet av barn- och ungdomsverksamhet.

Kontakt: catarina.andersson@osteraker.se

Katarina är utbildad piano- och sångpedagog vid Ingesunds Musikhögskola i Värmland, samt vid Syddansk Musikkonservatorium i Odense, Danmark. Den klassiska musiken ligger Katarina varmt om hjärtat men hon spelar och sjunger gärna fler genrer.
Hon sjunger i kammarkören Non Silentium och komponerar även egen musik.

Kontakt: katarina.aschbacher@osteraker.se

(tjänstledig läsåret 21/22)

Petter är utbildad musiker och pedagog på musikhögskolan med inriktning jazz och rock. Han är verksam som musiker i sin egen trio men hörs ofta tillsammans med Nils Landgren samt bl a Lisa Nilsson, Amanda Jensson och Louis Hoffsten. Som pedagog har han bl a undervisat på Rytmus och han brinner för att undervisa och hur man når fram till eleven och hur den kan utvecklas.

Kontakt: petter.bergander@osteraker.se

Emma är uppväxt i Åkersberga och har återvänt efter några år i London där hon har genomfört en musikutbildning. Emma vikarierar under läsåret 23/24.


Oskar är utbildad saxofon-/sånglärare på Musikhögskolan i Malmö. Förutom att undervisa frilansar han som musiker i många olika sammanhang.

Kontakt: oskar.briland@osteraker.se

Emma är tjänstledig under HT23.

Emma är utbildad vid Musikhögskolan i Örebro och Stockholm samt Högskolan för scen och musik.Hon har undervisat sedan 2015 men är också en aktiv musiker där hon medverkat i flera uppsättningar både inom musikal och opera.

Kontakt: emma.frost@osteraker.se

Sofia är föräldraledig under HT23.

Sofia startade sin lärarutbildning på Musikhögskolan i Örebro och fortsatte sedan på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon tog examen 2015. Hon har också ytterligare 2 års utbildning inom musikpedagogik. Sofia sjunger också och skriver egna låtar.

Kontakt: sofia.hansson@osteraker.se

Fredrik är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har arbetat sedan 1998 i musik- och kulturskola och grundskolan. Han har spelat med Jennifer Brown, Bear Quartet, Starmarket, The Tar Pits, Ballroom Big Band, Jönköpings Sinfonietta med flera.

Kontakt: fredrik.hellgren@osteraker.se

Roine kombinerar jobbet som lärare med att spela flitigt i olika band. Han har bland annat turnerat med Robert Wells i många år och är dessutom en skicklig arrangör. Roine vill gärna att elever provar både trumset och olika slagverksinstrument.

Kontakt: roine.johansson@osteraker.se

Efter avslutade studier på musikhögskolan i Stockholm år 2000 har Andreas frilansat som pianist, arrangör och sångare. Han håller i ett par underhållningsband som spelar på företag och privatfester, är flitigt anlitad som ackompanjatör vid auditions till bland annat teatrar och andra sökningar till skolor med musikinriktning, samt som kapellmästare vid Stadsteatern.

Han har stor kunskap i programmen Finale (notskrivning), Cubase (musikproduktion) och Final Cut (videoredigering på Mac) och knåpar även hemsidor till sina band.

Kontakt: andreas.kjall@osteraker.se

Per är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan. Han har som musiker jobbat med bland andra Jerry Williams, Ulf Lundell, Carola, Bo Kaspers orkester och Radiojazzgruppen. Han har medverkat i TV-produktioner som Idol, Allsång på Skansen och Nobelfesten.

Kontakt: per.kristensson@osteraker.se

Anders är utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska Institut och har jobbat i Österåker i 25 år. En erfaren musiker som medverkat i flertalet shower och studio-inspelningar, turnerat med artister som Lill-Babs och Björn Skifs och spelat i revyerna Club 96 och Åkersbergarevyn.

Kontakt: anders.lindblom@osteraker.se

Caroline är utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska Institut. Hon undervisar fiolelever både enskilt och i grupp och leder stråkensembler. Caroline är också ofta anlitad som musiker i olika orkestersammanhang och spelar barockfiol i Österåkers kammarorkester.

Kontakt: caroline.linden@osteraker.se

Thomas har sina rötter i Jämtland, men är utbildad i Göteborg och har jobbat som gitarrlärare både i Göteborg och i Stockholm. Han har arbetat som musiker i många sammanhang, både i radio, tv och på skiva.

Kontakt: thomas.melin@osteraker.se

Anci är riksspelman, utbildad genom många och långa möten med stora traditionsbärare från Uppland. Hon brinner för att dela med sig av den svenska folkmusikskatten till nästa generation på det sätt låtarna spridits sedan flera hundra år tillbaka.

Kontakt: ann-christine.nordwall@osteraker.se

Fredrik är utbildad vid Musikhögskolan i Piteå, samt vid Crane School of Music i New York. Han är flitigt verksam som frilansmusiker både i Sverige och utomlands. Med en stor genremässig bredd kan han skräddarsy undervisningen efter elevens intressen.

Kontakt: fredrik.olsson@osteraker.se

Carl är utbildad musiker och pedagog vid HSM (högskolan för scen och musik) i Göteborg och musikkonservatoreriet i Paris. Förutom att undervisa i Österåkers musikskola undervisar Carl också på Musikhögskolan i Ingesund. Som musiker har han turnerat i många länder i Europa och USA och han är också flitigt engagerad i tv, radio mm. Carl har också medverkat i många CD-inspelningar.

Kontakt: carl.svensson@osteraker.se

Bence är utbildad violinist och pedagog i Ungern och Sverige och han har vunnit flera solisttävlingar. Han har varit flitigt engagerad i flera orkestrar bl a Kungliga Filharmonikerna, Stockholm. Han brinner för musik och att undervisa och han har undervisat bl a i Mölndals och Borås kulturskolor samt El Sistema i Sundbybergs kulturskola.

Kontakt: bence.toth@osteraker.se

Publicerad:
Senast uppdaterad: