Österåkers kommuns logotype

Brottsförebyggande arbete i fokus

Man på scen. På display bakom står det Råd för framtiden

Justitieminister Gunnar Strömmer på konferensen Råd för framtiden 2024.

Barns säkerhet på nätet och hur god stadsplanering kan bygga bort brott var några av frågorna på årets konferens Råd för framtiden. Österåkers kommuns trygghetssamordnare deltog på konferensen.

Trygghet är en prioriterad fråga i Österåker och nationellt. En viktig del i vårt lokala trygghetsarbete är att inhämta aktuell information och utveckla arbetet.

– Vi följer utvecklingen i brottsförebyggande arbete och bygger vårt arbete på forskning inom olika områden för öka effekten på det brottsförebyggande arbetet. Den här typen av konferenser ger inte bara en bra bild av allt trygghetsarbete som pågår i landet just nu, den är också ett bra tillfälle att utbyta erfarenheter och arbetssätt med andra kommuner som har liknande utmaningar. Vi delar självklart även med oss av vår kunskap till andra kommuner, säger Österåkers kommuns trygghetssamordnare Madeleine Holmström som deltog på konferensen.

Råd för framtiden är Brottsförebyggande rådets nationella konferens om brottsförebyggande arbete. Konferensen hålls årligen. I år hölls den i Umeå.

Läs mer om konferensen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: