Österåkers kommuns logotype

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje besökte Österåker

Bilden föreställer en kvinna som föreläser inför en grupp med människor.

Anna Tenje besvarade frågor från Österåkersborna vid ett öppet möte i kommunhuset.

Tisdagen den 2 april besökte äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje Österåkers kommun för ett verksamhetsbesök och ett öppet möte med Österåkersborna.

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje inledde sitt besök på det särskilda boendet Humana Norrgårdshöjden i Åkersberga där hon fick möta både medarbetare och boende.

– Jag gör många besök inom äldreomsorgen och det är alltid glädjande att som idag få träffa stolta medarbetare och samtala med boende som trivs och är väldigt pratglada, säger Anna Tenje.

Därefter fick äldre- och socialförsäkringsministern möta Österåkersbor på ett möte i fullmäktigesalen i kommunhuset. Vid mötet berättade Anna Tenje om äldreomsorgslyftet som innebär att 1,7 miljarder kronor extra skjuts till äldreomsorgen varje år under tre år från och med 2024.

Hon lyfte fram fyra områden som hon ser som centrala för att utveckla äldreomsorgen i Sverige; stärkt språkkunskap hos medarbetare inom äldreomsorgen, förbättrat stöd till anhörigvårdare, ökad kunskap inom demensvården, samt kompetensuppväxling.

Mötet avslutades med en frågestund.

– Det är alltid väldigt givande att ta del av synpunkter från både verksamheter och allmänheten. Därför uppskattar jag att jag även fick möjlighet att möta och ha dialog med Österåkersbor på det öppna mötet i kommunhuset, säger Anna Tenje, äldre- och socialförsäkringsminister.

– Österåker är en kommun där det ska vara gott att åldras i. Äldreomsorg med hög kvalitet och valfrihet är en viktig fråga och jag är väldigt stolt över att få visa upp vår kommun och våra verksamheter. Vi har en god kompetens inom demensvård i Österåker och Humana Norrgårdshöjden är en av flera Silviacertifierade särskilda boenden i kommunen, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad:
Senast uppdaterad: