Stöd för dig med nedsatt syn och hörsel

Bilden visar en person med hörapparat bakom örat. Personen syns i profil och står utomhus i stadsmiljö. I bilden finns en cirkel med ett foto på Cecilia Öhman. Hon ler mot kameran.

Cecilia Öhman är syn- och hörselinstruktör i Österåkers kommun.

Visste du att Österåkers kommun erbjuder kostnadsfritt stöd till dig som har nedsatt syn eller hörsel i form av en syn- och hörselinstruktör? Hon heter Cecilia Öhman och hennes uppdrag är att hjälpa dig på olika sätt för att du ska kunna fortsätta att leva ett självständigt liv.

–Jag hjälper mina kunder med att träna på sina syn- och hörhjälpmedel. Det kan vara knepigt att koppla ihop, sköta och att använda dem, särskilt när man ser dåligt och kanske har sämre känsel i fingrarna, vilket många äldre får. Jag finns också där för att lyssna. Många känner en stor sorg och oro kring att höra och se sämre, säger Cecilia Öhman.

Cecilia Öhman samverkar med andra verksamheter som möter dig med syn- eller hörselnedsättning och utbildar personal inom äldreomsorgen och annan omsorgspersonal. Mer information och kontaktuppgifter hittar du på vår sida Syn och hörsel.

 

Publicerad:
Senast uppdaterad: