Ny gruppbostad ger fler möjlighet att leva ett självständigt liv

Fasadbild på byggnaden på Kanalvägen 5

I centrala Åkersberga invigs idag en helt nybyggd gruppbostad för personer med funktionsvariationer. I takt med att vår kommun växer har behovet av bostäder för personer med olika funktionsvariationer ökat. Målsättningen är att ge fler möjlighet att leva ett självständigt liv, samtidigt som där finns tillgång till kompetent personal och stöd dygnet runt vid behov.

Vård- och omsorgsnämndens ordförande Monica Kjellman (L) klippte bandet när gruppbostaden invigdes under morgonen.

– Kanalvägens gruppboende har en härlig atmosfär. Det är ljust och fräscht. Varje lägenhet har sin egen uteplats och den gemensamma terrassen är väl tilltagen. Att läget är centralt och det finns gång och cykelväg till centrum är ett extra plus, det är väl anpassat för målgruppen, säger Monica Kjellman.

Egna lägenheter möter gemensamma sällskapsytor

Gruppbostaden består av sex lägenheter och har utöver det öppna gemensamma ytor för sociala sammankomster. Det centrala läget på Kanalvägen 5 intill Åkersberga centrum ger fina förutsättningar för de boende att leva ett självständigt liv intill butiker, kulturliv och kommunikationer.

Vi är glada över att kunna erbjuda ett boende där det är möjligt att känna sig som hemma, trygg och välkommen. Vi kommer att ge den bästa omsorgen för de som flyttar in här. Det kommer att bli en plats som gemöjlighet att växa och utvecklas! säger Josefin Bandh, verksamhetschef för vård och omsorg i Österåkers kommun.

Personal och stöd dygnet runt

De Österåkersbor som flyttar in i lägenheterna får tillgång till en egen uteplats med altandörr, eget badrum och kök. Utanför lägenheterna finns en gemensam yta med ett större kök, vardagsrum och altan där de som vill och känner för det kan mötas och umgås. På plats dygnet runt finns personal som kan ge stöd vid behov.

– Alla som arbetar på Kanalvägen 5 har en lång och gedigen erfarenhet från andra liknande verksamheter där de arbetat med samma målgrupp. Trycket har varit stort bland de sökande. Det känns extra fint att de verkligen vill jobba just här, eftersom de kommer att finnas på plats för de boende dygnet runt, säger Camilla Claar, samordnare för gruppbostaden.

Digital rundtur på Kanalvägen 5

Följ med på en rundvandring i vår nya gruppbostad på Kanalvägen 5. Välkommen in!

Här kan du ta del av en digital rundtur i de nya lokalerna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: