Österåkers kommuns logotype

Gemensam sommarfest för barn och äldre var en succé

Bilden visar en solig vår dag. Ute på en innergård sitter pensionärerna från ett äldreboende och tittar på medans förskolebarn har dansuppvisning.

Onsdagen den 24 maj fylldes innergården på Attendo Kantarellvägen inte bara med solstrålar utan även med skratt, sång och såpbubblor. Det var barnen från förskolan Kantarellen som var på besök för en gemensam sommarfest.

Kantarellens förskola har inlett ett samarbete med äldreboendet Attendo Kantarellen som ligger alldeles i närheten. Förskolebarnen har besökt äldreboendet varannan vecka sedan i mars. Tillsammans spelar barnen och pensionärerna sällskapsspel, har rörelseaktiviteter, målar och pratar. Att de har setts flera gånger skapar trygghet samt fina och värdefulla relationer.

Nu var det avslutning för den här terminen, det firades med en gemensam sommarfest som uppskattades av alla inblandade. Barnen bjöd de äldre på dans uppvisning och de äldre bjöd barnen på glass.

Vår dotter kom hem idag sprudlande glad över mötet med de äldre och allt roligt de hittat på tillsammans.

– När vi startade det här projektet var grundtanken att minska åldersklyftorna i samhället. Att ge glädje åt våra pensionärer, åter få känna sig mera behövd. Barn har så mycket glädje att ge våra äldre och våra äldre har mycket kunskap, erfarenhet och tid. Tid att lyssna på barnen och det är viktigt. Drömmen är att det här ska sprida sig till flera verksamheter och utvecklas, säger Anne-Lie Karlsson, aktivitetsansvarig på Attendo Kantarellvägen.

Jag blir alldeles varm i hjärtat, säger Cleve, som bor på Attendo Kantarellvägens äldreboende.

Pappa Cleve är så lycklig de dagar de hälsat på. Det betyder så mycket.

Våra äldre var överlyckliga, vissa grät av glädje.

Publicerad:
Senast uppdaterad: