Österåkers kommuns logotype

Sofia går vidare till riksfinal i Funkisfestivalen

Sofia Stenkrona vid semifinalen på Nalen 26 april.

Sofia Stenkrona från Svinninge går vidare till riksfinal i Funkisfestivalen. Det stod klart efter semifinalen som hölls på Nalen i Stockholm den 26 april. Sofia framförde poplåten ”When can I see you again” och tävlar vidare i finalen i augusti.

Det var en glad och förväntansfull stämning på Nalen när tolv skickliga artister från hela Sverige tävlade om en finalplats i Funkisfestivalen i den första semifinalen av två. Artisterna sjöng live, ackompanjerad av en professionell orkester och kör. Sofia Stenkrona fick med sig publiken från start med sitt energifulla och medryckande uppträdande. Hon berättar att hon inte var nervös inför uppträdandet, utan bara glad.

–Det var jättekul att möta publiken och att många tycker om min röst och min utstrålning, säger Sofia Stenkrona.

En jury utsåg de sex finalisterna där publikens röster också vägde in. Ytterligare sex finalister tillkom vid den andra semifinalen den 27 april. Tillsammans sjunger de i finalen som hålls på Stockholm Waterfront.

Premiär för Österåker i Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är en melodifestival för personer som är 15 år eller äldre med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom lagen om stöd och service, LSS. I år är det rekord i antal deltagande orter och Österåker är med i för första gången. Sofia Stenkrona gick vidare till semifinalen efter en deltävling som hölls på Berga teater i februari.

–Det är fantastiskt roligt att Österåkers kommun är med i denna energifulla fest där alla är vinnare. Nu håller vi tummarna för Sofia i finalen och till hösten drar vi igång med en ny audition. Vi hoppas att många vill vara med oss även i nästa festival, säger Maria Alvo Barba, som är projektledare för Funkisfestivalen i Österåker.

Se semifinalen där Sofia går till final

Du kan se semifinalen där Sofia Stenkrona går till final genom Funkisfestivalens Youtubekanal. Länk till annan webbplats.

Om Funkisfestivalen

Läs mer om Funkisfestivalen i Österåker på vår webbplats österåker.se/funkisfestivalen.

Publicerad:
Senast uppdaterad: