Österåkers kommuns logotype

Grattis till Österåkers representant i Funkisfestivalen!

En glad Sofia Stenkrona kramas om av Frida Samuelsson.

Sofia Stenkrona gratuleras till vinsten av konferencier Frida Samuelsson.

Vilken fest det var vid delfinalen i Funkisfestivalen på Berga teater den 9 februari! Vi säger varmt grattis till Sofia Stenkrona som med låten ”When can I see you again?” nu får representera Österåker i semifinalen som är i Stockholm i april.

Det var festsprakande stämning på Berga teater vid delfinalen i Funkisfestivalen den 9 februari. Du kan titta på filmen från delfinalen när du vill. Juryn bestämde att Sofia Stenkrona skulle vinna. Så här sa juryn om varför Sofia Stenkrona vann:

Med en otrolig inlevelse, musikalitet och scennärvaro uppfyller hen precis alla juryns kriterier. Artisten tar sig an låten med en stor säkerhet och ett engagemang som får oss i publiken att vilja dansa och sjunga med.

– Tack allihopa för att ni lyssnar på mig! säger en glad Sofia Stenkrona.

Grattis och stort lycka till i semifinalen i Stockholm den 26 april – och tack till alla duktiga deltagare!

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är en melodifestival för personer som är 15 år eller äldre med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom lagen om stöd och service, LSS, och som bor, jobbar eller går i skolan i Österåkers kommun.

Om du är nyfiken på hur det funkar att vara med i Funkisfestivalen kan du läsa mer på Funkisfestivalens webbplats. Länk till annan webbplats.

Deltävling i april och final i augusti

Den 26 april är det dags för Sofia Stenkrona att tävla i semifinalen i Funkisfestivalen som äger rum på Nalen i Stockholm. I augusti är det dags för den stora riksfinalen i Funkisfestivalen. Den äger rum på Stockholm Waterfront i Stockholm. På Funkisglädje.se kan du läsa mer om tävlingarna och hur du bokar en biljett. Länk till annan webbplats.

Man ser alla deltagare i Funkisfestivalen, det är festligt och många strålkastare som lyser.

En festsprakande kväll i Funkisfestivalens deltävling på Berga teater i Åkersberga.

Publicerad:
Senast uppdaterad: