Stort intresse för Funkisfestivalen i Österåker

En scen med publik framför

Det sprakade av utstrålning och talang när en härlig skara sjöng och uppträdde på audition till Funkisfestivalen den 11 november. Funkisfestivalen är en musikfestival med syfte att lyfta fram personer med funktionsnedsättning.

– Det är så roligt att vi har engagerade och talangfulla invånare som vill ställa upp och representera Österåker i Funkisfestivalen nästa år. Alla som ställer upp i delfinalen sätter verkligen stjärnglans på vår kommun, säger Maria Alvo Barba, sakkunnig funktionsnedsättning på socialförvaltningen på Österåkers kommun.

Snart börjar coachning av sång och hjälp att vässa framträdandet ytterligare. Den som ska representera Österåker bestäms på delfinalen den 10 februari 2022, på Berga Teater i Åkersberga.

Fortfarande chans att delta

För att utse den eller de som ska representera Österåkers kommun i Funkisfestivalen hålls en audition, även kallat uttagning. Då ska en jury utse artister som går vidare till delfinalen i Åkersberga. För att delta ska du vara 15 år eller äldre, ha kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsvariationer inom LSS och bor, jobbar eller går i skolan i Österåkers kommun.

Missade du när det var audition i Åkersberga? Inga problem! Du kan fortfarande anmäla ditt intresse och få chansen att uppträda. Filma dig när du sjunger en sång. Skicka filmen till Maria Alvo Barba senast den 12 december via fildelningstjänsten wetransfer.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Skicka din film till maria.alvobarba@osteraker.se eller ring 08-540 814 45.

Sverigefinal i augusti

Den som ska representera Österåker i finalen bestäms på delfinalen på Berga Teater i Åkersberga den 10 februari 2022. I april 2022 är det semifinal på Nalen i Stockholm. I augusti 2022 är det dags för finalen i Funkisfestivalen på Stockholm Waterfront.

Mer information

Läs mer om hur det funkar att vara med i Funkisfestivalen här!

Publicerad:
Senast uppdaterad: