Representera Österåker i Funkisfestivalen!

En scen med publik framför

Nu pågår uttagningen till Funkisfestivalen och nästa år är Österåkers kommun med! Älskar du att sjunga och uppträda? Skicka in ditt bidrag!

Funkisfestivalen är en melodifestival för dig som är 15 år eller äldre, har kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsvariationer inom LSS och bor, jobbar eller går i skolan i Österåkers kommun.

SVT har gjort en film om Funkisfestivalen, den finns på Svt Play. Se filmen Jag satsar allt - en film om Funkisfestivalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Finalen i Funkisfestivalen är på Stockholm Waterfront i augusti 2022 och semifinalen är på Nalen i Stockholm i april 2022. Den som ska representera Österåker bestäms på delfinalen den 10 februari 2022, på Berga Teater i Åkersberga.

Vill du ställa upp?

Audition har ägt rum. Om du missade audition men ändå vill ha en chans att representera Österåker i funkisfestivalen är du välkommen att kontakta Maria Alvo Barba på Österåkers kommun. Skicka e-post till maria.alvobarba@osteraker.se eller ring 08-540 814 45.

För att utse den eller de som ska representera Österåkers kommun i Funkisfestivalen hålls en audition, även kallat uttagning. Där ska en jury utse 12 artister som går vidare till delfinalen på Berga Teater.

Du som går vidare:

Artisterna som går vidar till deltävlingen på Berga Teater i Åkersberga kommer att kontaktas av en av kommunens musikskolor. Tillsammans filar ni på din sång och ditt framträdande till delfinalen på Berga Teater.

Här kan du se Funkisfestivalens riksfinal 2020:

Publicerad:
Senast uppdaterad: