Österåkers kommuns logotype

Sommarjobb – ett första steg ut i arbetslivet

Bild

Sommarjobbare Herman Hangvar Frängsmyr filmar.

I sommar har vi många fantastiska sommarjobbare. Totalt har 201 ungdomar fått sommarjobb inom kommunens verksamheter. För många kan detta vara ett första steg ut i arbetslivet.

– Vi är väldigt glada att så många har sökt och över att vi kan erbjuda hela 201 arbetstillfällen till ungdomar under några veckor, säger Anna Hallqvist, näringslivs- och arbetsmarknadsdirektör i Österåkers kommun.

Sommarjobb inom kommunens verksamheter kan vara allt ifrån att läsa för och leka med barn på förskola, till att umgås med äldre på en av våra träffpunkter där äldre människor kan mötas. Andra jobbar som parkvärdar med städning av gator och parker, i biblioteket eller inom kommunens servicecenter i Alceahuset. Det finns även chans att välja mer kreativa jobb inom film, musik och slöjd.

– Att kommunen erbjuder jobb för ungdomar under sommaren har flera viktiga syften, både en fantastisk möjlighet för oss att visa ungdomar några av de verksamheter och yrken som finns inom kommunen samtidigt som det är en möjlighet för ungdomar att få en första arbetslivserfarenhet. En annan viktig aspekt är kommunens möjlighet att ta del av ungdomarnas reflektioner kring kommunens arbete och förslag till utveckling, säger Anna Hallqvist.

Österåkers kommun erbjuder även ungdomar att sommarjobba som egna företagare och testa sina idéer, så kallade sommarlovsentreprenörer. Under fyra veckor får de, själva eller tillsammans med vänner, förverkliga en affärsidé, utveckla sitt ledarskap och starta sitt eget företag. Erbjudandet sker i år i ett samarbete med Rookie Startups på Handelshögskolan i Stockholm.

Publicerad:
Senast uppdaterad: