Stor efterfrågan på mark

Fredrik Nestor, chef för mark och stora projekt i Österåkers kommun, och Kristina Eineborg, utvecklings- och näringslivsdirektör i Österåkers kommun, står framför en grävskopa på området Brännbacken.

Fredrik Nestor och Kristina Eineborg på Brännbacken. Foto: Patrik Lundin.

Vid Brännbacken, ungefär fem kilometer norr om Åkersberga centrum, växer ett helt nytt område för företag fram. På det tio hektar stora området, som hittills kanske mest varit känt för sin återvinningscentral, har Österåkers kommun skapat möjlighet för företag att köpa eller hyra mark, samt hyra industrilokaler. Den första etappen är i stort sett slutsåld.

– Många lokala företag går bra och de vill växa, men vi har haft svårt att erbjuda mark till dem som vill expandera. Nu finns ett sådant område som är planlagt och infrastrukturen finns på plats. Det är fint att nu få se hur området växer fram. Nu arbetar vi vidare för att kunna erbjuda mark för fler företag, säger Fredrik Nestor, chef för mark och stora projekt i Österåkers kommun.
Det nya verksamhetsområdet går linje med kommunens uppdrag att skapa förutsättningar för 7 000 arbetstillfällen till år 2040.

Publicerad:
Senast uppdaterad: